Cum li se închide gura opozanților lui Putin

luni, 20 iulie 2020, 16:56
2 MIN
 Cum li se închide gura opozanților lui Putin

Politicianul de opoziție rus Alexei Navalnîi a anunțat luni că își va închide Fundația Anticorupție ca urmare a amenzilor grele aplicate de instanțe din cauza uneia din investigațiile sale, relatează Reuters.

Fundația specializată în publicarea unor investigații privind luarea de mită la nivel înalt a fost dată în judecată de o parte a subiecților anchetelor sale, unii având câștig de cauză.

Navalnîi a declarat că ultimele amenzi impuse de instanță în valoare aproape 88 de milioane de ruble (aproximativ 1,07 milioane de euro) reprezintă ultima picătură pentru fundație.

„Ce să facem?”, a întrebat Navalnîi, declarând că „tot ce aveam a fost deja confiscat în anterioarele razii ale poliției. Acum vor lua organizația însăși”.

Acesta a declarat că ONG-ul nu are altă opțiune decât să se închidă și relanseze sub un nou nume înregistrat ca o afacere și le-a cerut suporterilor săi, despre care a afirmat că donează în jur de 6 milioane de ruble lunar, să se reaboneze.

Birourile fundației au făcut subiectul a numeroase razii, autoritățile au înghețat conturile sale bancare iar angajații și voluntarii au fost reținuți în mod frecvent pentru participarea la mitinguri și proteste.

Autoritățile au acuzat ONG-ul și de spălare de bani

Lui Navalnîi i s-a interzis să candideze la alegerile prezidențiale din 2018 iar vara trecută politicianul a fost încarcerat după ce a îndemnat la proteste masive în Moscova, lucru care a atras zeci de mii de persoane în stradă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii