Cum s-a încurcat prefectul Bucureştiului în datele celor vaccinaţi

luni, 31 mai 2021, 20:00
1 MIN
 Cum s-a încurcat prefectul Bucureştiului în datele celor vaccinaţi

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, revine cu precizări după ce luni a anunţat că 50% dintre locuitorii Bucureştiului s-au vaccinat anti-COVID cu cel puţin o doză. El spune că, de fapt, s-au vaccinat cu cel puţin o doză 667.176, şi nu 1,2 milioane de persoane, aşa cum a susţinut iniţial.

"În cursul zilei de astăzi, am raportat un număr de 1,2 milioane de bucureşteni vaccinaţi, ceea ce ar fi însemnat un rezultat remarcabil: 50% dintre locuitorii Capitalei vaccinaţi. Din păcate, acest număr este eronat. Am interpretat greşit – de fapt, acesta reprezintă numărul de doze administrate în cele două faze.

Numărul de bucureşteni vaccinaţi cu cel puţin o doză este de 667.176, iar cel al bucureştenilor imunizaţi complet este de 585.611", a transmis luni seară prefectul Capitalei.

Cititi si: Peste 64.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore

În Bucureşti, sunt eligibile pentru vaccinare 1,5 milioane de persoane, din populaţia totală de 2,2 milioane, conform prefectului. Luni, rata de infectare în Capitală a ajuns la 0,35 la mia de locuitori, conform datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii