Cum se împart fondurile UE antiCovid spitalelor judeţene din Iaşi?

miercuri, 26 mai 2021, 01:50
2 MIN
 Cum se împart fondurile UE antiCovid spitalelor judeţene din Iaşi?

Peste 40 de milioane de lei din fondurile europene antiCovid ajung în conturile a cinci din cele şase spitale din subordinea CJ.

 

Proiectul Combat COVID Iaşi – Consolidarea capacităţii unităţilor sanitare din judeţul Iaşi pentru prevenirea şi combaterea Covid-19 a adus câteva milioane de lei bune în bugetele mai multor spitale din subordinea CJ. Fondurile sunt puse la dispoziţie prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9, Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de Covid-19. Contractul de finanţare a fost semnat cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunţat ieri şeful CJ, Costel Alexe, într-o conferinţă de presă.

Cei mai mulţi bani, 17,1 milioane de lei, au mers la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria”, iar 15,6 milioane au fost obţinute de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. Cele două maternităţi au primit 4,1 milioane de lei, „Elena Doamna”, respectiv 2,3 milioane, „Cuza Vodă”. Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” a bifat 787 mii de lei. Nu au fost alocaţi bani spitalului din subordinea CJ aflat în prima linie Covid, cel de „Infecţioase”, motivul fiind legat cel mai probabil de finanţările mai consistente prin alte modalităţi bugetare către acesta.

Aceşti bani „vor permite spitalelor din subordinea Consiliului Judeţean să investească în aparatură şi echipamente de ultimă generaţie, mai ales pentru secţiile ATI”, a afirmat Alexe. Totodată, vor fi recuperate parţial sumele cheltuite în pandemie pentru materiale de protecţie. Toate echipamentele pentru care a fost primită finanţarea vor ajunge în spitale până la sfârşitul anului, a precizat el.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii