De ce a murit instantaneu o tânără de 20 de ani, mama unei fetițe de 5 luni

vineri, 07 mai 2021, 07:50
2 MIN
 De ce a murit instantaneu o tânără de 20 de ani, mama unei fetițe de 5 luni

Tânăra în vârstă de 20 de ani, din Moldovița, mama unei fetițe care nu împlinise încă 5 luni, găsită moartă în casă de concubinul ei în duminica Floriilor a decedat din cauza unui edem cerebral, care i-a provocat insuficiență cardio-respiratorie acută. Aceasta este concluzia medicilor legiști care au efectuat necropsia.

Este genul de deces care se instalează aproape instantaneu, atunci când se produce o creștere în volum a creierului. Edemul cerebral poate fi consecință a unui traumatism mai nou sau mai vechi, a unui accident vascular cerebral sau a unei infecții provocate de virusuri, bacterii sau paraziți.

Pe 25 aprilie, în jurul orei 13.00, polițiștii de la Secția Rurală Vama au primit un apel de urgență de la Moldovița, prin care se anunța că o localnică a decedat în locuință.

Din cercetări a rezultat că Ana Maria Lețchi, în vârstă de 20 de ani, a fost găsită de către iubitul său într-o cameră din locuință, în stare de inconștiență. Tânărul, ajutat de o cunoștință, ar fi încercat manevre de resuscitare, sub îndrumarea telefonică a unui reprezentant de la Ambulanța Câmpulung Moldovenesc.

A ajuns ulterior și personalul de pe ambulanță, însă pentru tânără nu se mai putea face nimic. Personalul de pe ambulanță a constatat că decesul era instalat de ceva vreme, în jur de două ore, i s-a comunicat mamei fetei.

Drama din familia Lețchi este una imensă. În decembrie 2020, tânăra adusese pe lume un copil. Tânăra născuse natural, iar toate investigațiile pe care le făcuse arată că aceasta era clinic sănătoasă. Investigațiile medicale nu au identificat probleme de sănătate, dovadă și că tânăra a născut natural.

Mama tinerei, Maria Lețchi, spune că fata nu a avut probleme de sănătate majore în copilărie și adolescență, astfel că apariția acestui edem cerebral, la o vârstă atât de tânără, este o mare necunoscută, inclusiv pentru medici.

Aflați amănunte de pe monitorulsv.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii