Declaraţiile unei martore în dosarul 2 MAI: Mama lui Vlad Pascu îi administra fiului ei Xanax

vineri, 15 septembrie 2023, 16:44
2 MIN
 Declaraţiile unei martore în dosarul 2 MAI: Mama lui Vlad Pascu îi administra fiului ei Xanax

Dosarul tragic care a marcat opinia publică, în care Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, continuă să se desfăşoare sub semnul unor dezvăluiri şocante. Astăzi, una dintre fetele audiate în dosar a oferit anchetatorilor informaţii uluitoare despre implicarea mamei lui Vlad Pascu în afacerea de droguri şi despre posibile presiuni asupra martorilor.

Conform declaraţiilor sursei anonime, tânăra a susţinut că ştia de la Vlad Pascu că mama acestuia, Miruna Pascu, i-ar fi administrat pastile de Xanax. Mai mult decât atât, aceasta pretinde că femeia ar fi ameninţat-o să nu îl denunţe pe fiul său şi i-ar fi sugerat să evite audierile prin prezentarea unei adeverinţe medicale, conform hotnews.ro.

Aceste informaţii au venit în urma anunţului făcut vineri de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care a dezvăluit că Vlad Pascu, aflat în arest preventiv şi audiat în prealabil, este acum urmărit penal şi pentru trafic de droguri de mare risc, precum şi pentru faptul că şi-ar fi pus locuinţa la dispoziţie pentru consumul de droguri.

Joi, Vlad Pascu, alături de părinţii săi şi un grup de tineri din cercul său de cunoştinţe, au fost supuşi audierilor la DIICOT, după ce anchetatorii au efectuat mai multe percheziţii în acest dosar. Ulterior, Miruna Pascu, mama tânărului acuzat de tragedia de la 2 Mai, a fost reţinută de procurorii DIICOT pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, sub acuzaţia că ar fi încercat să şantajeze martori din dosarul care vizează fiul său.

Astăzi, Miruna Pascu a fost prezentată la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă, iar anchetatorii continuă să adune probe şi să investigheze cu rigurozitate acest caz complex, care a şocat întreaga societate românească. Judecatorii au decis ca ea sa fie arestata pentru o perioada de 30 de zile. 

Comentarii