Doi deputaţi ieşeni din PNL şi PSD cer ca centrul regional de tranzit al Poştei să nu fie mutat de la IaşI

vineri, 16 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 Doi deputaţi ieşeni din PNL şi PSD cer ca centrul regional de tranzit al Poştei să nu fie mutat de la IaşI

Doi parlamentari ieşeni cer socoteală guvernului pentru intenţia de a muta centrul regional de tranzit al Poştei de la Iaşi în zona Romanului. Reacţia acestora vine în urma unui articol apărut în „Ziarul de Iaşi” săptămâna trecută.

 Aşa cum ZDI a relatat, o astfel de măsură ar afecta, potrivit unor surse din cadrul companiei, circa 100 de angajaţi la sediul actual din Calea Chişinăului. În acelaşi timp, relocarea ar mai însemna transferul unei părţi a parcului auto, desfiinţarea unor structuri de coordonare a activităţii de tranzit sau transport (compartiment transport, depozit regional). Într-o interpelare publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor, deputatul Alexandru Muraru (şef PNL Iaşi) solicită conducerii Poştei să clarifice „justificarea economică” a unei astfel de decizii. „Consider că o astfel de decizie ar trebui luată în baza unei analize riguroase a costurilor şi beneficiilor, luând în considerare impactul asupra angajaţilor şi al comunităţilor locale”, a declarat Alexandru Muraru.

CITIȚI ȘI: Iaşul pierde şi Centrul regional al Poştei: se mută în judeţul Neamţ. Argumente economice sau amiciţii politice?

La rândul lui, deputatul PSD Vasile Cîtea a solicitat verificarea şi oprirea relocării hub-ului logistic. „Domnule prim-ministru, am rugămintea de a verifica şi, ulterior, de a stopa efectuarea unor asemenea demersuri care nu sunt priorităţi pentru cetăţeni sau pentru îmbunătăţirea activităţii naţionale a Poştei Române”, a spus Vasile Cîtea. Deputatul pune sub semnul întrebării oportunitatea unei astfel de relocări, atât timp cât transferul activităţii ar presupune şi cheltuieli de la buget, iar, la acest moment, compania trece printr-un proces de restructurare.

„Se pune problema dacă mutarea hub-ului logistic Regional de la Iaşi în zona Roman ar fi oportună şi în conformitate cu planul managerial”, a mai spus Vasile Cîtea. El a invocat şi punctul de vedere al prof. univ. George Ţurcănaşu, care a prezentat public o serie de argumente care arată că relocarea propusă de conducerea Poştei nu este justificată. Aşa cum ZDI a relatat săptămâna trecută, Poşta ar fi stabilit deja locul de unde va fi construit un nou sediu pentru hub-ul logistic, undeva în zona Castelului de Apă de lângă Săbăoani, iar investiţia ar trece pragul de 5 milioane lei.

CITIȚI ȘI: Mutarea Centrului regional Poșta Română de la Iași la Neamţ: o decizie corectă economic? Răspunsul profesorului George Ţurcănaşu: Total greşit!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii