Doi hoți au furat panouri fotovoltaice de 40 milioane euro din Hunedoara. Prinși când le vindeau pe net

joi, 07 septembrie 2023, 16:10
2 MIN
 Doi hoți au furat panouri fotovoltaice de 40 milioane euro din Hunedoara. Prinși când le vindeau pe net

Hoții au distrus un parc fotovoltaic din Hunedoara, înființat cu fonduri europene la marginea comunei Ghelari, care nu a mai devenit funcțional.Construit în perioada 2014 – 2015, parcul era anunțat ca una dintre cele mai importante investiții în energie din zona Hunedoarei, din ultimii ani.Nu a fost însă pus în funcțiune, iar panourile solare au fost degradate de trecerea timpului, iar hoții au furat multe dintre ele și le-au pus la vânzare pe Internet. Unii dintre ei au fost identificați de polițiști, scrie adevarul.ro.

„Polițiștii Secției de Poliție Rurală Hunedoara și cei ai Biroului de Investigații Criminale Hunedoara au demarat o serie de verificări și activități investigative, iar în 3 septembrie 2023 au organizat o acțiune în urma căreia au reușit prinderea în flagrant a doi bărbați din municipiul Hunedoara, în vârstă de 19 și de 41 de ani. Cei doi încercau să comercializeze pe un site de vânzări bunurile furate (respectiv 128 de panouri fotovoltaice, 11 invertoare și 9 suporți de invertoare – în valoare de peste 344.000 lei), care au fost, astfel, recuperate de polițiști”, a anunțat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de cei doi bărbați, cercetările continuând, în vederea documentării întregii activități infracționale.„Ulterior polițiști au mai identificat un bărbat de 66 de ani, din județul Sibiu, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat reclamate. El a fost condus la sediul Poliției Municipiului Hunedoara pentru audieri, ulterior fiind dispusă și față de acesta măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Parcul fotovoltaic din Hunedoara, întins pe circa 30 de hectare la marginea satului Ghelari, a reprezentat o investiție estimată la circa 40 de milioane de euro, și trebuia să fie pus în funcțiune de peste cinci ani.

Comentarii