Dosar penal în cazul intoxicaţiei cu salmonella. 134 de cazuri în câteva ore

marți, 22 mai 2018, 01:59
1 MIN
 Dosar penal în cazul intoxicaţiei cu salmonella. 134 de cazuri în câteva ore

Poliţiştii ieşeni au deschis vineri un dosar penal în cazul şaormeriei Agapa de unde 134 de ieşeni s-au intoxicat cu salmonella şi au ajuns la spital. Cercetările vor fi efectuate in rem, de către poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

„A fost întocmit dosar penal pentru comercializare de produse alte­rate şi cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

La sfârşitul săptămânii trecute, Agapa a fost închisă temporar şi amendată cu 3.000 de lei de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi deoarece „în urma prelucrării probelor recoltate de la sediul unităţii de alimentaţie publică, s-a constatat prezen­ţa bacteriei Salmonella, în principal în sosurile preparate la sediul unităţii“, se arată în comunicatul DSP Iaşi.

Marţea trecută, în decurs de câteva ore, zeci de ieşeni s-au prezentat cu toxiinfecţii alimentare la Spitalul de Boli Infecţioase. Ieşenii au precizat că au mâncat sandwich-uri crispy la lipie şi şaorma, ambele cu maioneză.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii