Două autoturisme s-au izbit frontal în Bucium: cinci persoane rănite, iar unul dintre şoferi este în stare gravă

duminică, 31 decembrie 2023, 09:34
2 MIN
 Două autoturisme s-au izbit frontal în Bucium: cinci persoane rănite, iar unul dintre şoferi este în stare gravă

Două autoturisme s-au izbit frontal ieri noapte pe șoseaua Bucium din municipiul Iași. Maşinile erau conduse de doi tineri de 19 ani. În urma incidentului cinci răniţi, iar unul dintre şoferi se află în stare gravă.  

Prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, a precizat că cel mai grav rănit este unul dintre șoferi, de 19 ani, care are prognostic rezervat de supraviețuire. "A fost resuscitat la fața locului, a suferit multiple fracturi, inclusiv la ambii genunchi, lacerație splenică și hepatică, perforația gastrică. A mers direct în sala de operații", a precizat prof.dr. Diana Cimpoeșu.

Celălalt șofer, tot 19 ani, conducea un Renault, a suferit un pneumotorax bilateral, ruptură de splină și a fost operat și el. Unul dintre pasagerii din accidentul din Bucium, Daniel, 24 de ani, a fost internat la UPU "Sf. Spiridon" cu o contuzie splenică și pulmonară, dar și cu o fractură de bazin care a impus intervenția chirurgicală. Cei doi șoferi și cei trei pasageri au suferit cu toții răni grave. O femeie de 30 de ani este tratată pentru o fractură de mandibulă, în timp ce o tânără de 23 de ani, pasager spate, este internată la ATI pe Secția de Chirurgie cu multiple fracturi la nivelul feței și a coastelor, contuzii la plămâni și ficat, dar și ruptură de splină.

“În seara zilei de 30.12.2023, ora 23:40, poliția a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că pe șoseaua Bucium din municipiul Iași s-a produs un accident rutier soldat cu victime. La fața locului polițistii au stabilit faptul că șoferul unui autoturism (un tânăr de 19 ani, din municipiul Iași) ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și ar fi pătruns pe sens opus, moment în care ar fi intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus regulamentar de un tânăr de 19 ani, din municipiul Iași.

În urma impactului cinci persoane au suferit leziuni, fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Unul dintre conducătorii auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, celuilalt șofer fiindu-i prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă”, arată un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţului Iaşi.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii