Eveniment inedit la Palas, unde elevii ieşeni vor povesti despre Bully-ing în paşi de dans

joi, 04 octombrie 2018, 09:21
2 MIN
 Eveniment inedit la Palas, unde elevii ieşeni vor povesti despre Bully-ing în paşi de dans

Poimâine, 6 octombrie, începând cu ora 17, în Grădina Palas va avea loc un eveniment destinat tinerilor, în special elevilor. Asociaţia ROR organizează evenimentul „Impact – despre Bully-ing în paşi de dans”. Participanţii sunt: elevii Colegiului Naţional „Emil Racoviţă”, coordonaţi de doamna profesor Mihaela Bogdan, cursanţii de la „Dance Energy Academy”, îndrumaţi de doamna Andreea Necula şi instructorul Lucian Liciu de la Zumba Iaşi.

„Având în vedere faptul că fenomenul Bully-ing există în şcoli, şi nu numai, îmi doresc ca prin acest eveniment să aduc în atenţia comunităţii impactul negativ  pe care îl are acest tip de comportament ostil în viaţa noastră. Este important următorul aspect: orice tip de agresiune verbală, fizică, sexuală sau psihică trebuie prevenit. O bună comunicare părinte – copil – profesor asigură calitatea actului educaţional şi dezvoltarea armonioasă a acestuia”, a declarat Oana Roxana Rotaru, Președinte Asociația ROR din Iaşi.

Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil, de excludere şi de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Cuvântul „bullying” nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Bullying-ul nu presupune existenţa unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorinţa unor persoane de a-şi câştiga puterea şi autoritatea, punându-i pe alţii într-o lumină proastă. Cel mai des, efectul bullying este prezent în şcolile din America şi a început să fie prezent şi în şcolile româneşti în ultima perioadă. Nedescoperirea fenomenului la timp poate duce la drame, în SUA fiind înregistrate cazuri de sinucidere în rândul liceenilor.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii