De Sănătate

Punem punctul pe știi

Explozie de cazuri COVID în Iaşi. Suntem la nivelul din februarie. Număr dublu de infectări

miercuri, 20 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Explozie de cazuri COVID în Iaşi. Suntem la nivelul din februarie. Număr dublu de infectări

Explozie de cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore la Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) raportând un număr de 272 de noi infectări. Deşi numărul este crescut şi din cauze administrative, fiind procesate şi o parte din testele care nu s-au făcut sau care s-au făcut cu întârziere peste weekend, el este dublu faţă de cel mai mare număr înregistrat săptămâna trecută. 

O medie la câteva zile arată cel puţin dublarea infectărilor raportate la 24 de ore. Situaţia a arătat ultima oară la Iaşi la fel pe 25 februarie, de atunci nu au mai fost înregistrate mai mult de 250 de cazuri pe zi până ieri, 19 iulie 2022. Fiind pe o pantă ascendentă, specialiştii spun că lucrurile nu pot decât să se înrăutăţească în perioada următoare, vârful creşterilor din acest val fiind aşteptat să se înregistreze în a doua jumătate a lunii august, când se poate ajunge, cel mai devreme, la o zonă de platou.

În ultimele 24 de ore, la Iaşi numărul de internări l-a depăşit pe cel al externărilor, 28 faţă de 29, fiind raportat şi un nou deces în urma infectărilor. Numărul total, din martie 2020, al celor care şi-au pierdut viaţa în lupta cu boala se ridică la 2.433 în judeţul Iaşi.

Creşterea cazurilor i-a îndemnat şi pe o parte dintre ieşeni să meargă să se vaccineze, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 45 de vaccinări, cele mai multe cu doza 4, 19 la număr, apoi cu doza 3, 17 persoane. DSP raportează că pe 19 iulie erau ocupate 69 de paturi cu pacienţi cu forme medii de COVID-19, dintre care 7 sunt la Anestezie şi Terapie Intensivă: 5 la Spitalul de Boli Infecţioase şi 2 la „Sf. Spiridon”.

Mai sunt 14 paturi libere la ATI, destinate exclusiv pacienţilor COVID-19, cu circuite separate, 6 dintre ele fiind la Spitalul Municipal din Paşcani. Conform datelor DSP, alte 640 de persoane se aflau la începutul acestei săptămâni în izolare la nivelul judeţului Iaşi. 

Comentarii