Familia care vrea să se întoarcă în România după 17 ani de muncă în Spania. Ce salarii speră să primească în țară

marți, 05 martie 2024, 09:03
2 MIN
 Familia care vrea să se întoarcă în România după 17 ani de muncă în Spania. Ce salarii speră să primească în țară

Mulți dintre românii care au plecat să lucreze în străinătate speră să revină în țară într-o zi. Unii au planuri concrete și se gândesc să se întoarcă după ce au strâns bani pentru o casă și pentru asigurarea unei vieți decente. Alții se întorc pe neașteptate.

Un român care a plecat de 17 ani din țară a mărturisit că se gândește să se întoarcă împreună cu familia și să renunțe la viața din Spania. Acesta a cerut păreri într-o postare pe Facebook.

"Avem cam tot ce ne trebuie"

"De ceva vreme mă gândesc să mă întorc cu familia în România după 17 ani. Acolo am reușit să îmi iau o casă, am mașină, am ceva bani strânși, am familie, avem cam tot ce ne trebuie, doar să ne întoarcem și să ne căutăm de muncă, înțeleg că este nevoie, e deficit de forță de muncă. Făcând puțin socotelile, fără să exagerez, dacă găsim 2 locuri se muncă undeva la 700 de euro fiecare deci 1400 în total, nu plătesc chirie, nu am rate la nimic, îmi ies socotelile mai bine decât în Spania. Prețurile, eu personal, nu le văd mai mari că în Spania, maxim la fel. Pentru mine Spania adevărată a fost aia între 2002 și 2019. Mai am și motive personale să mă întorc în România: Nu îmi place școala de aici, prea multă libertate pentru tineri, droguri, singurătate, nu merg la o nuntă, la un botez, imposibil să ajung să cumpăr o casă unde și cum îmi doresc, salariile acoperă greu cheltuielile, iar economic nu mai găsesc rostul, securitatea din ce in ce mai precară.etc. Voi ce părere aveți? E cineva care s-a întors și cum i se pare schimbarea?", a scris acesta pe grupul Români în Spania. Citeşte mai mult pe ziare.com.

Comentarii