Festivalul Naţional de Chitară Electrică, în weekend la Iaşi

Acesta are loc în cadrul celor trei zile ale IAŞI Guitar Festival, care se vor încheia mâine seară. La toate manifestările, intrarea este liberă.

sâmbătă, 17 noiembrie 2018, 02:50
1 MIN
 Festivalul Naţional de Chitară Electrică, în weekend la Iaşi

IAŞI Guitar Festival propune ieşenilor recitaluri de chitară, concerte, concursuri şi workshopuri, până mâine inclusiv. Festivalul, aflat la cea de-a XI-a ediţie, a debutat ieri, de la ora 18.00, în Sala „Vasile Pogor“ a Primăriei, cu un recital extraordinar de chitară clasică susţinut de Duo Kitharsis, Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan. 

Astăzi, de la ora 14, va avea loc Concursul Naţional de Chitară Electrică, care se va desfăşura în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi, iar de la ora 17.15 va avea loc un workshop de luterie cu Florin Giuglea. Lutier şi constructor de chitare electrice, fondator FLO Custom Guitars, Florin va prezenta informaţii despre intonaţie, setup pentru chitară, tipuri de lemn pentru chitară, taste şi corzi. De la ora 18 va avea loc concertul Tribut The Beatles susţinut de Orchestra de Jazz şi Muzică Uşoară a Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu“ Iaşi: FICS Jazz & Pop Or­chestra, coordonată de lector univ.dr. Dan Spînu.

Seara se va încheia cu Gala Laureaţilor Concursului de chitară electrică, ediţia a XI-a. Duminică, de la ora 18, ieşenii vor putea participa la un concert live susţinut de către Flo­rin Giuglea Trio: Invitation to the Blues. Artiştii Florin Giuglea, Hanes Radu şi Adrian Ciuplea vor aduce muzica blues pe scena din Legend PUB Iaşi, intrarea fiind liberă. Iaşi Guitar Festival este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Asociaţia „Excelenţă pe Portativ“, în parteneriat cu Primăria Iaşi şi Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice. Intrarea la toate evenimentele este gratuită. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii