FOTO Borduri și pavaj modern în cetatea mediavală Deva. Nou scandal de tip Bojdeuca lui Creangă

miercuri, 13 decembrie 2023, 11:57
1 MIN
 FOTO Borduri și pavaj modern în cetatea mediavală Deva. Nou scandal de tip Bojdeuca lui Creangă

Borduri și pavaj modern în cetatea mediavală Deva, care a fost renovată cu 5 milioane de euro.

Primarul orașului, Florin Oancea, a postat mai multe fotografii pe Facebook, în care se vede cum, pe lângă zidurile vechi de aproape 800 de ani, au fost puse pietre de pavaj moderne, balustrade noi și chiar stâlpi de iluminat care nu se integrează în contexul monumentului istoric.

Mai mult, traseele sunt delimitate cu borduri din ciment, așa cum sunt cele care se pun în prezent în orașele României.

Borduri și pavaj modern în cetatea mediavală Deva

„Lucrările de reabilitare şi amenajare a Incintei I din Cetatea Deva, partea din vârful monumentului istoric, un proiect spectaculos, sunt aproape de a fi terminate.

Refuncționalizarea Incintei I și reintroducerea acesteia într-un circuit turistic coerent, alături de incintele II și III care sunt deja reabilitate, va determina funcționalitatea întregului monument istoric, creând premisele dezvoltării turismului cultural-istoric, punerea în valoare a istoriei și tradițiilor zonei și implicit creșterea numărului de turiști.

Această investiție are o valoare totală de peste 23 milioane lei (aproape 5 milioane de euro), contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene fiind în valoare de 18,7 milioane lei. Sursa de finanțare: Programul Operațional Regional, prin Agentia pentru Dezvoltare Regională Vest.

Mare parte din evenimentele din 2024 vor fi organizate în incintele I, II și III ale Cetății”, a scris primarul Devei pe FB.

Mai mult,  presshub

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii