Iaca şi noua maşina hybrid a unui şef de-al lui Chirica. Cam câte părăluţe credeţi că face?

joi, 06 aprilie 2023, 01:50
3 MIN
 Iaca şi noua maşina hybrid a unui şef de-al lui Chirica. Cam câte părăluţe credeţi că face?

Ehehee, maşini noi nouţe, scumpuţe bine, în parcarea din spatele Palatului Roznovanu, stimaţi telespectatori! De câteva zile încoace cică mândru mai ceva ca un cocoşel din ala americănesc şi împăunat umblă ca printre găinuşe dom’ derector Tiron, responsabilul cu transparenţa instituţiei conduse de Mihai Chirica (ce glumă faină, nu-i aşa?). 

Dom’ derector şi-a luat recent un Toyota Hybrid RAV4, ca să salveze şi el planeta, aşa cum e la modă acuma, ştiţi voi…

Staţi însă puţin şi nu mânaţi, căci nu a fost aleasă cea mai scumpă variantă, aia cu un preţ de cazi jos. Căcu gurile rele dar invidioase zic că preţul total ar fi fost de numai 55.000 de coco în cap. Adicătelea un preţ bun pentru o astfel de marcă, pentru că a ales un fel de variantă „cheală”, cum se spune. Bine, acuma ce o fi însemnând „cheală” după standardele japonezilor de la Toyota, căci doar nu vă veţi aştepta să fie ca varianta aia de Logan chel din prima generaţie care nu avea nici măcar radio. În fine, una peste alta auzim că dom’ derector e mulţumit de achiziţie, că a dat el bănuţul ăsta grămăjoară, dar că face. Deh, are balta peşte. Şi, doi la mână: o maşină de termen lung trebuie la casa omului. Că acuşi vin alegerile şi, mna, nu se mai ştie după ce şi cum.

Iată unde a bubuit şampania!

Şi pentru că am început cu bucuriile care au năpădit deodată, laolaltă cu zăpada de afară, şi peste Premăria ieşeană, haideţi să vă mai spunem una faină, despre care unii răutăcioşi zic că în anumite berouri s-ar fi desfăcut chiar şi şampania. Iar asta s-a întâmplat după ce alaltăieri coaliţia de guvernare de la Bucureşti, recte comiția juridică, a anunţat că noul preg pentru abuzul în serviciu va fi de 9.000 de lei (cel votat în Senat, anterior, de 250.000 de lei, nu a fost luat în considerare aici la Iaşi, căci se cam ştia că e o glumă ce nu va rezista).

Ei bine, ştiţi cine sunt şămpănuitorii de care vă spuneam mai sus? Sunt protagoniştii din dosarul ăla cu angajarea fiicei derecţiunii de creşe, unde era lovit prin ricoşeu şi premarele. Asta pentru că acolo acuzaţia de abuz în serviciu cuantifica un prejuduciu de, atenţiune-atenţiune, 8.995 leuţi în cap. Ca să vezi, dom’ne!

Numai câ, hop: aseară, Johannis le-a dat, la doar o zi, cu prejudiciul în cap. După cum se știe, între timp coaliția a decis scoaterea de tot a pragului. Așa că, punct și de la capăt…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii