COMUNICAT DE PRESĂ

Ieșeni amendați de polițiștii locali deoarece fumau în parcurile de copii sau pentru că și-au parcat mașina pe pista de biciclete

luni, 31 mai 2021, 10:38
3 MIN
 Ieșeni amendați de polițiștii locali deoarece fumau în parcurile de copii sau pentru că și-au parcat mașina pe pista de biciclete

 În perioada 28-30.05.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

 Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

Polițiștii locali alături de toate instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Iași au acționat în scopul diminuării răspândirii virusului SARS-COV-2, astfel au sprijinit lucrători din cadrul C.T.P. Iași pentru efectuarea campaniei de verificare a călătorilor cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării corespunzătoare a măștii de protecție, au colaborat cu lucrătorii din cadrul Eco-Piața.

Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 66 adrese, dintre care 12 primite prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași, și au aplanat 14 conflicte.

 În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 399 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 166 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 31.150 lei.

         Astfel au fost întocmite:

58 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
1 proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun;
64 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
6 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români;
34 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași;
3 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitei A.L., întrucât a fost depistată în timp ce apela la mila trecătorilor.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 100 lei, numitului T.S., întrucât a fost depistat într-un parc de joacă pentru copii în timp ce fuma o țigară din tutun.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.000 lei, unei societăți comerciale care întrucât a amplasat pe domeniul public mese și scaune (organizare tip terasă), fără a deține autorizație în acest sens.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitului M.C., întrucât parcat neregulamentar autoturismul personal, respectiv pe pista destinată bicicliștilor din zona de agrement Ciric.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 100 lei, numitului M.B., întrucât a fost depistat în timp ce consuma băuturi alcoolice pe str. Sf. Lazăr.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii