COMUNICAT DE PRESĂ

Imperial Dancesport Gala – o gală cu adevărat deosebită în inima Iașului

sâmbătă, 21 septembrie 2019, 11:00
3 MIN
 Imperial Dancesport Gala – o gală cu adevărat deosebită în inima Iașului

Competiția de Ranking Imperial DanceSport Gala a ajuns la cea de-a patra editie și se așteaptă a fi cea mai spectaculoasă de până acum! Vino alaturi de noi să scrii istorie pe ringul de dans de la Iași, iar surprizele nu se vor lăsa așteptate!

Imperial Dancesport Gala este o competiție-eveniment care reunește sub aceeași cupolă elita dansului sportiv național, sub ochii vigilenți ai celor mai titrați arbitri naționali și internaționali și găzduiește show-uri incendiare susținute de dansatori profesioniști la secțiunea latino și standard, streetdance și multe alte surprize. Evenimentul are loc duminică, 22 septembrie, la Sala Polivalentă.

Corul de copii al Operei Naționale Române Iași a participat pentru prima dată la un concurs internațional. În perioada 10 – 15 septembrie, Juniorii Operei au evoluat la Concursul Coral Internațional „Pau Casals”, ediția a IX-a, alături de ansambluri corale din alte 16 țări precum Letonia, Estonia, Rusia, Cehia, Polonia, Franța, Italia, Grecia etc și au venit acasă cu trei premii, câștigând la fiecare secțiune la care s-au înscris: Muzică Sacră, Folclor și Muzică Pop. De asemenea, copiii au fost invitați să susțină două recitaluri și în cadrul Festivalului „Canco Mediterrania”, primul la Primăria Lloret de Mar, iar al doilea la Catedrala din Barcelona, fiind răsplătiți cu aplauze binemeritate.

În urma succesului avut în Barcelona, Juniorii au fost invitați să participe la alte două concursuri internaționale, în Italia și Letonia.

Felicitări Juniorilor și doamnei Raluca Zaharia, dirijorul Corului de copii.

Prin intermediul acestei competiții, orașul Iași va reuni sub cupola Sălii Polivalente peste 700 de sportivi din cluburile legitimate în cadrul FRDS (Federația Română de Dans Sportiv), invitați din cluburi sportive din țări precum Republica Moldova și Ucraina, 25 de arbitri cu experiență vastă atât pe plan național cât și internațional (3 dintre acestea provenind din străinătate) și oficiali ai Federației Române de Dans Sportiv. Imperial Dancesport Gala va cuprinde o gamă variată de competiții, sportivii având posibilitatea de a se înscrie la cele 7 categorii de vârstă (6-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 16-18 ani, 19-35 ani și peste 35 ani – categoria Seniori), sau alegând una dintre cele două secțiuni de dans: latino americane (samba, cha-cha, rumba, paso doble și jive) și dansurile standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox și quick step), cei mai buni dintre sportivi fiind premiați cu diplome, cupe, medalii și cadouri.

O zi de concurs oferă iubitorilor de dans sportiv și nu numai, un spectacol extraordinar, plin de grația, eleganța, expresivitatea regăsite în artă, impletite într-o armonie perfectă cu forța, energia, determinarea și competivitatea din sport.

Practicarea dansului aduce o mulțime de beneficii! Dansul necesită folosirea diverșilor mușchi ai corpului – de la cap și gât, până la degetele de la picioare. Adesea, trunchiul și brațele se mișcă într-o direcție, în timp ce bazinul și picioarele fac ceva complet diferit. Această schimbare a modelului de mișcări are efecte benefice asupra concentrării, coordonării, echilibrului și agilității. Este un antrenament complet pentru corp și minte!

Această ediție se gândește nu doar la sportivi, ci și la spectatori și aduce cu ea și șansa pentru cei din public de a încerca timp de o lună cursuri de dans gratuit în cadrul școlii de dans Imperial Dance School Iași, sub îndrumarea unor antrenori acreditați și într-o sală de dans dedicată. Așa că asigură-ți un loc în public pe 22 septembrie și păstrează biletul de intrare. Pe baza acestuia, vei beneficia de un abonament pentru cursuri de dans, valabil 30 de zile. Te ajutăm să ajungi de la spectator la dansator!

Această ediție și toate surprizele pregătite au fost posibile cu ajutorul prietenilor și sponsorilor noștri Platinum Optic, Simba Invest, Fabrica de Print, Saria, Saxon’s, Vinuri Bucium, Vinuri Gramma, Mussetti, Conex Distribution, FunZone, Kosarom, Restaurant Turnul de Apă, Motel Bucium, Fan Courier, Twinkle Star, Cake Expert.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii