În cinci ani, renovarea dispensarului din comuna Probota s-a scumpit de patru ori

luni, 05 septembrie 2022, 01:50
1 MIN
 În cinci ani, renovarea  dispensarului din comuna Probota s-a scumpit de patru ori

Cu 5 ani în urmă, Programul Naţional de Dezvoltare Locală menţiona comuna Probota o singură dată, pentru proiectul de reabilitare şi modernizare a dispensarului local. Suma alocată atunci era 560 de mii de lei. La sfârşitul săptămânii trecute, la licitaţia pentru atribuirea contractului de lucrări, suma alocată de primărie este de 4 ori mai mare: 2,25 milioane de lei.

Construcţia cu parter şi etaj este veche de 42 de ani, cu acoperiş din plăci ondulate din tablă zincată şi ferestre inclusiv cu rame de lemn, cu o singură foaie de geam, se arată în Caietul de sarcini. Cu o suprafaţă de sfăşurată de 560 mp, clădirea este încălzită cu sobe pe combustibil solid. Printre alte modificări şi reparaţii, modernizarea presupune extinderea clădirii cu încăperi destinate grupurilor sanitare, precum şi cu o cameră tehnică.

Termenul limită de înscriere este 20 septembrie, iar singurul criteriu de departajare a ofertelor este preţul cel mai scăzut. Lucrările sunt preconizate să dureze un an, după finalizare garanţia de bună execuţie fiind de încă trei ani.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii