Încep pregătirile pentru beatificarea Veronicăi Antal

Slujba de beatificare de luna viitoare va fi oficiată de un cardinal de la Vatican.

joi, 23 august 2018, 01:50
2 MIN
 Încep pregătirile pentru beatificarea Veronicăi Antal

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a anunţat oficial primele măsuri organizatorice pentru celebrarea care va avea loc pe 22 septembrie la Nisiporeşti, când va fi beatificată Veronica Antal.

De la ora 11, pe 22 septembrie, într-o zi de sâmbătă, la biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului“ din Nisiporeşti, la graniţa cu judeţul Iaşi, în cadrul unei sfinte liturghii pontificale, cardinalul de la Vatican Giovanni Angelo Becciu, prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, va demara slujba de beatificare, iar Veronica Antal va primi în mod oficial titlul de fericită şi va fi pomenită în calendarele catolice din toată România.

În vederea pregătirii acestui eveniment, Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, a semnat o dispoziţie episcopală adresată tuturor preoţilor parohi şi vicari, pentru ca să fie pregătit cât mai bine acest moment. În următoarea duminică, pe 26 august, în fiecare biserică din dieceză, la finalul sfintei Liturghii principale, împlinindu-se şi 60 de ani de la moartea Veronicăi Antal, va fi citită o scrisoare pastorală a PS Gherghel, în care sunt prezentat cele mai importante momente din viaţa acesteia.

„Rugăm preoţii parohi să organizeze participarea şi pelerinajul credincioşilor din parohiile lor la aceste eveniment deosebit al diecezei şi să informeze preoţii responsabili ai comunităţii parohiale Nisiporeşti. Sunt invitaţi să fie prezenţi toţi preoţii din toate parohiile diecezei, din toate casele călugăreşti, din toate structurile de învăţământ catolic şi de formare spirituală“, au precizat reprezentanţii Episcopiei. Veronica Antal a fost înmormântată pe 27 august 1958, pe 25 noiembrie 2003 s-a deschis investigaţia informativă de beatificare, care s-a încheiat în 2007, când actele au fost duse la Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor, iar pe 27 ianuarie i-a fost recunosct martiriul şi Papa Francisc a autorizat congregaţia să publice decretul prin care Biserica recunoaşte public acest martiriu. 

 

 

Comentarii