COMUNICAT DE PRESA

Iranian care s-a dat drept francez, la sosirea din Grecia, prins pe Aeroportul Iaşi

miercuri, 31 octombrie 2018, 15:38
1 MIN
 Iranian care s-a dat drept francez, la sosirea din Grecia, prins pe Aeroportul Iaşi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Iași au depistat un cetățean iranian care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorităţilor franceze, care s-a dovedit a fi furată.

În data de 30 octombrie a.c, în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul francez T.A., în vârstă de 23 de ani, călătorind pe ruta Salonic-Iaşi.

Pe timpul identificării persoanei, poliţistul de frontieră a sesizat diferenţe de fizionomie între persoana aflată la control şi fotografia din documentul prezentat la control, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor franceze.

La efectuarea de verificări specifice, colegii noştri au constatat faptul că documentul în cauză  figurează ca fiind declarat furat de către autorităţile din Franţa.

Extinzând cercetările şi din declaraţiile bărbatului, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoana care s-a prezentat la control este cetăţeanul iranian M.B., în vârstă de 20 de ani, şi a procurat documentul din Grecia, plătind suma de 200 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals, uz de fals şi fals privind identitatea.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii