Joaca de-a evacuarea la Spitalul Foișor. Primul ordin, dat în martie și retras în aprilie

marți, 13 aprilie 2021, 13:52
1 MIN
 Joaca de-a evacuarea la Spitalul Foișor. Primul ordin, dat în martie și retras în aprilie

Evacuarea pacienților din Spitalul de Ortopedie Foișor din București, pentru a-l transforma într-o unitate suport COVID-19, a fost decisă inițial încă din 26 martie. La începutul lui aprilie, Ministerul Sănătății s-a răzgândit. Pe 9 aprilie, s-a revenit asupra deciziei.

Ministerul Sănătății a emis pe 26 martie primul ordin pentru transformarea Spitalului de Ortopedie Foișor în unitate suport pentru pacienții cu COVID-19.

„Conducerea spitalelor care au capacităţile de investigaţie şi tratament minime prevăzute în anexa nr. 1 are obligaţia ca, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, să asigure personalul medical necesar pentru complinirea la cerinţele încadrării în nivelul corespunzător dotării tehnice şi să aprobe proceduri interne pentru consultul multidisciplinar, acolo unde acestea lipsesc”, este menționat în ordinul din martie.

Ministerul a revenit asupra deciziei pe 2 aprilie, când printr-un nou ordin modifică lista spitatelor suport COVID și scoate dintre acestea Spitalul Foişor din București.

Decizia este din nou schimbată pe 9 aprilie, de data aceasta printr-un ordin al Departamentului pentru Situații de Urgență, documentul fiind semnat de Raed Arafat și avizat de ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu,

Unitatea medicală este operaţionalizată ca să primească pacienţi infectaţi cu Sars-COV 2. În aceeași zi, spitalul a fost evacuat, iar acțiunea stârnit un scandal public.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii