Liberalii negociează cu strategii care l-au sfătuit pe premierul Netanyahu pentru campania din 2024

marți, 26 martie 2024, 10:27
2 MIN
 Liberalii negociează cu strategii care l-au sfătuit pe premierul Netanyahu pentru campania din 2024

Liberalii români au adus în prim-planul campaniei lor electorale din 2024 o serie de echipe de consultanţi străini, concentrându-se pe îmbunătăţirea strategiilor şi comunicării partidului. Cu toate acestea, un punct de discuţie intensă este modul "rigid" în care comunică preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, care a refuzat să intre într-o comunicare pe baza filmărilor cu telefonul mobil, conform observaţiilor strategilor, scrie hotnews.ro.

Una dintre primele echipe de consultanţi străini care au intrat în joc au fost strategii israelieni, care au fost văzuţi la sediul central din Modrogan nr. 1 la începutul lunii februarie, în timp ce negocierile pentru listele comune cu PSD erau în plină desfăşurare. Această mişcare nu este neobişnuită în peisajul politic românesc, cu precedentul lui Liviu Dragnea care a angajat cu succes o echipă de consultanţi israelieni în 2016, condusă de Asaf Eisin, pentru a-l ajuta pe PSD să obţină primul loc la alegerile locale şi parlamentare, dezvăluie aceeaşi sursă.

În această nouă iniţiativă, patru consilieri din Israel au fost aduşi pentru a sprijini campania electorală a PNL pentru anul 2024, sub îndrumarea lui Ofer Golan, un expert în comunicare şi strategie politică. Golan, cunoscut pentru gestionarea campaniilor de succes ale premierului Beniamin Netanyahu şi pentru Likud, partidul de dreapta condus de acesta, se bucură de o reputaţie solidă în domeniu.

Pe site-ul perceptionmedia, rezultatele impresionante ale lui Ofer Golan sunt prezentate cu mândrie, inclusiv recordul de 36 de locuri în Parlament şi cel mai mare număr de voturi din istoria Israelului obţinute în timpul campaniei lui Netanyahu.

Interesant este faptul că echipa lui Ofer Golan a fost implicată şi în alegerile din oraşul israelian Haifa din 2018, contribuind la victoria lui Einat Kalish – Rotem, un punct de referinţă în portofoliul său de succese.

Această mişcare strategică indică dorinţa PNL de a împrumuta expertiza internaţională pentru a-şi consolida poziţia în peisajul politic românesc, subliniind importanţa comunicării şi strategiilor eficiente în cadrul unei campanii electorale competitive.

 

Comentarii