Ludovic Orban: Tronsonul Ploieşti-Buzău din A7 va fi finanţat prin PNRR

vineri, 21 mai 2021, 14:51
1 MIN
 Ludovic Orban: Tronsonul Ploieşti-Buzău din A7 va fi finanţat prin PNRR

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Buzău, că tronsonul de autostradă Ploieşti-Buzău va fi finanţat prin PNRR.

"De curând a fost aprobată documentaţia tehnico-economică pentru tronsonul de autostradă Ploieşti-Buzău, care face parte din A7. Autostrada A7 va asigura, practic, traversarea de la nord la sud sau de la sud la nord a Moldovei (…). E în curs de pregătire documentaţia de licitaţie şi, de asemenea, pot să vă spun că e aproape 100% că acest tronson de autostradă va fi finanţat prin fondurile pe care le va obţine România în cadrul Planul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare. Nu e singurul tronson care va fi realizat în următorii ani, este aproape de finalizare documentaţia tehnico-economică şi pe alte tronsoane, cum e Buzău-Focşani", a afirmat Orban.

Acesta a adăugat că este în curs de pregătire şi documentaţia tehnico-economică pentru modernizarea căii ferate de pe coridorul IX paneuropean.

"Este o axă vitală pentru transportul feroviar care trebuie adusă la standarde europene", a susţinut Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros, au fost prezenţi, vineri, în Buzău. În programul vizitei a fost o deplasare la Banca de Resurse Genetice Vegetale, precum şi o întâlnire cu oameni de afaceri din Buzău şi o deplasare la Green Tech, companie din industria reciclării maselor plastice. AGERPRES

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii