Măsura PSD pentru fermieri a fost adoptată de Comisia Europeană. Sprijin de peste 90 milioane de euro pentru zeci de mii de crescători de animale! (P)

miercuri, 27 aprilie 2022, 08:45
1 MIN
 Măsura PSD pentru fermieri a fost adoptată de Comisia Europeană. Sprijin de peste 90 milioane de euro pentru zeci de mii de crescători de animale! (P)

O veste importantă în această perioadă vine tocmai de la Comisia Europeană. Recent, forul continental a aprobat schema depusă de statul român, în valoare de 91 milioane de euro, pentru ajutoarea crescătorilor de bovine, porcine şi păsări în contextul pandemiei de coronavirus. Practic, crescătorii de animale vor beneficia de un ajutor sub forma unor subvenţii directe, măsura fiind destinată să rezolve problemele de lichiditate cu care se confruntă crescătorii de animale şi să compenseze o parte din pierderile suferite din cauza pandemiei, dar şi a măsurilor restrictive pe care autorităţile române au trebuit să le implementeze pentru a limita răspândirea virusului.

Conform Comisiei Europene, ajutorul nu va depăşi limita de 290.000 de euro per beneficiar, banii urmând a fi acordați până la finalul unii iunie 2022. Este o soluție extrem de bună pentru zeci de mii de crescători de animale, cei care au suferit pierderi destul de mari în perioada pandemiei, tocmai din cauza restricțiilor sanitare şi perturbarea lanțurilor de aprovizionare.

PSD a demonstrat încă o dată că sprijină crescătorii de animale și că le oferă fermierilor ajutorul de care au nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii de normalitate. Ordonanța a fost adoptată de Guvern, iar decizia favorabilă a Comiei Europene  este cât se poate de normală.

Programele PSD pentru sectorul agricol încep să dea roade, mai ales în contextul în care fermierii români au avut de suferit în ultimii ani. Tot PSD a inițiat un proiect de lege privind salariul de bază în agricultură de minimum 3.000 lei lunar. Proiectul stipulează acordarea de facilităţi fiscale persoanelor fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor încheiate cu angajatori care desfăşoară activităţi în sectorul agricol şi în industria alimentară. Sunt măsuri normale, măsuri ce trebuie luate pentru sprijinirea unui sector vital pentru economia românească grav afectată în ultimii ani.

– Marius OSTAFICIUC, deputat de Iași –

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii