Ministerul l-a confirmat în funcţie pe Viorel Scripcariu ca rector al UMF

sâmbătă, 08 februarie 2020, 02:49
1 MIN
 Ministerul l-a confirmat în funcţie pe Viorel Scripcariu ca rector al UMF

Ministerul Educaţiei Naţionale, prin ministrul interimar Monica Anisie, a semnat vineri, 7 februarie, ordinul de ministru cu privire la confirmarea în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi (UMF) a prof.dr. Viorel Scripcariu.

Ordinul va intra în vigoare odată cu terminarea actualului mandat, pe 24 februarie 2020, şi se va încheia în 2024, fiind cel de-al doilea mandat pe care-l are acesta la conducerea universităţii.

„Întâi îmi propun să definitivez lista de prorectori pe care va trebui să o trec prin Senat şi apoi să demarez concursurile de decan. Vreau să nu ajungem până în aprilie-mai, ca acum patru ani, cu aceşti paşi, fiindcă atunci trebuia să desfăşurăm concursurile didactice, a doua sesiune din anul universitar, şi nu am mai reuşit. Nu aveam nicio emoţie, dar este bine că a venit repede ordinul, mai ales în climatul acesta de instabilitate politică“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.

Conform legii în vigoare, rectorul decide echipa de prorectori şi organizează un concurs pentru numirea decanilor. Fiecare facultate, la nivel de consiliu, decide minimum doi candidaţi care vor intra într-o etapă finală de interviu cu o comisie formată din rector şi echipa de prorectori.

Ulterior, la rândul lor, decanii îşi numesc prodecanii, stabiliţi ca număr prin cartă, iar echipa managerială este completă, rectorul urmând a semna o înţelegere şi cu directorul general administrativ care va continua astfel pe poziţia sa.

Astfel, Consiliul de Administraţie se va putea întruni în formula completă: rector, prorectori, decani, reprezentantul studenţilor şi directorul general administrativ.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii