Ministerul Transporturilor evită să spună dacă a mutat conturile de la băncile austriece

vineri, 25 august 2023, 14:07
1 MIN
 Ministerul Transporturilor evită să spună dacă a mutat conturile de la băncile austriece

Ministerul Transporturilor evită să spună dacă societăţile şi companiile din subordine au mutat conturile de la băncile austriece, aşa cum a anunţat ministrul Sorin Grindeanu în decembrie, după ce Austria a refuzat accesul României în Schengen.

„Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a anunţat o anumită intenţie de o a face şi ştiu că vor face, mi-au spus şi mie. Şi nu doar CNAIR.

Am fost anunţat că şi alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanţa, fie că vorbim de Aeroportul din Bucureşti şi toate celelalte, pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC”, declara Sorin Grindeanu, pe 13 decembrie 2022.

Era atunci un moment de furie naţională, pentru că România nu a reuşit să intre în spaţiul Schengen, deşi îndeplineşte toate criteriile tehnice, doar fiindcă Austria s-a opus.

Afirmaţia ministrului era întărită şi de către purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră (CNAIR).

„Din declaraţiile pe care le-a făcut Cancelarul Austriei reiese că Austria este o ţară nesigură din cauza migraţiei. Nu este o măsură de retorsiune (închiderea conturilor la BCR – n.r.), ci este o măsură de siguranţă, de a proteja banii. Noi avem obligaţia de a lua toate măsurile în acest sens. Beneficiul mutării la CEC, o bancă românească, este siguranţa”, a declarat pentru HotNews.ro, Alin Şerbănescu.

Vezi mai multe detalii pe presshub.ro

 

Comentarii