PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Ne ţinem de post să ne meargă bine

vineri, 18 martie 2022, 11:54
2 MIN
 Ne ţinem de post să ne meargă bine

* În prima perioadă a Postului Mare, după datină, tinerii de la sate adună roţi vechi de prin curţile oamenilor, le stropesc cu benzină, le dau foc şi le dau drumul de pe deal, să se rostogolească în flăcări, spre bucuria privitorilor. Flăcăii din Mahmuri au adunat roţi vechi încă din ianuarie, ca să fie siguri că au cu ce respecta datina; zilele trecute au vrut să le aprindă, motiv pentru care au plecat până la staţie, să cumpere benzină; ei se află şi acum acolo, la coadă. Omologii lor din Machitori s-au ciocnit de aceeaşi problemă, s-au enervat, au tăiat toate roţile cu topoarele şi au făcut din ele rachiu. La Consumatori, tinerii au făcut rachiu înainte de a respecta obiceiul din bătrâni şi l-au consumat, să prindă curaj şi să le vină idei. Curajul i-a ajutat să fure un bidon plin cu benzină şi cele patru cauciucuri de vară din garajul primarului, iar ideile lor i-au făcut să lase localitatea fără 46 de găini, 23 de curci, 8 bibilici, 4 purcei, două oi şi o şcoală.

* Am efectuat un scurt raid, pentru a afla dacă şi cum respectă unii compatrioţi Postul Mare: la Puturoşi, domnul primar ne-a lămurit că la ei nu consumă nimeni "de dulce", ci doar sec, eventual cu sifon. Edilul din Acarieni a ţinut să ne explice că localnicii se gândesc mereu, nu doar în post, la cele ale spiritului, şi chiar ne-a arătat pe geam un sătean care trecea pe uliţă cu o sticlă de spirit medicinal la gură. Primul gospodar al localităţii Anemici e bucuros că a început Postul Mare şi că oamenii consumă fasole şi varză, mai ales, deoarece astfel nu vor mai depinde de gazele ruseşti: "De când a început postul avem atâtea gaze, că putem exporta şi la americani, dacă au nevoie!". Şi la Hămesiţi au fost semnalate efecte asemănătoare, motiv pentru care Nea Costel, patronul bufetului comunal, a fost nevoit să se prefacă bolnav de Covid, să tuşească şi să strănute, încât clienţii să stea afară, pe terasă: "Cât a fost frig, chiar ger, acum o săptămână, şi stăteau toţi înghesuiţi înăuntru, au pocnit şi geamurile de la presiune!" povesteşte întreprinzătorul.

* Am primit pe adresa redacţiei un mesaj de la un cititor: "Dragă redacţie, am intrat în post cu tot cu soacră-mea, care s-a mutat la noi şi a uitat să plece, şi vreau să întreb dacă în post se pot consuma şi plante carnivore. Adică ele, cum ar veni, sunt plante, deci nu-s de dulce, că au rădăcină, tulpină, frunze, clorofilă, dar ele mănâncă insecte şi păsărele, deci de dulce. Adică eu, dacă mănânc o plantă care a mâncat ceva care e de dulce înseamnă că e bine sau nu? Şi vă mai întreb care e cea mai mare plantă carnivoră şi de unde o pot comanda să mi-o aducă acasă? Poate mânca şi jivine mai mari? Adică nu chiar mari: aşa, cât o doamnă de 78 de ani şi 1.5 metri. Mulţumesc!".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii