De Business

Punem punctul pe știi

O aplicaţie IT realizată în Iaşi, premiată la nivel naţional

joi, 10 octombrie 2019, 01:50
2 MIN
 O aplicaţie IT realizată în Iaşi, premiată la nivel naţional

Aplicaţia HEREITIS creată de ieşenii Bogdan Florea şi Cristian Nistor a fost premiată săptămâna aceasta la competiţia naţională „Webstock Awards 2019”. Aplicaţia ieşenilor a obţinut premiul al doilea la categoria Best Mobile Applications, categorie în cadrul căreia au fost nominalizate 11 produse dezvoltate de organizaţii şi companii din România pentru piaţa locală. Juriul competiţiei a avut în vedere creativitatea proiectului, utilitatea şi impactul pe care aplicaţiile le-au avut în rândul utilizatorilor. 

Aplicaţia dezvoltată de către cei doi ieşeni poate fi instalată gratuit, utilizatorul având acces la o hartă care prezintă, în timp real, mijloacele de transport în comun din Iaşi. HEREITIS face apel la utilizatorii aplicaţiei şi la spiritul lor civic, astfel că cei care au instalată aplicaţia vor distribui numărul de traseu a autobuzului şi direcţia de deplasare în momentul în care s-au urcat în mijlocul de transport. Aplicaţia stabileşte staţia în care se află utilizatorul în funcţie de locaţia curentă, fiind afişate şi traseele care trec prin staţia respectivă. Creatorii aplUNTRRicaţiei speră să realizeze pe viitor un parteneriat cu compania de transport public care să le ofere acces la sistemul GPS al fiecărui mijloc de transport în comun, lucru care le va permite ieşenilor să afle în timp real unde se află autobuzele şi în cât timp vor ajunge în staţie.

„Acest premiu reprezintă o confirmare a muncii pe care am depus-o, mai ales că Webstock Awards este o competiţie care are un juriu cu greutate. În cadrul competiţiei s-au avut în vedere, pe lângă interfaţa şi aspectele tehnice, şi impactul în rândul utilizatorilor. Noi nu am investit foarte mult în promovarea produsului”, explică Cristian Nistor, acesta subliniind faptul că HEREITIS a devenit tot mai cunoscut fiind promovat chiar de către utilizatori în rândul prietenilor lor. Pe viitor dezvoltatorii aplicaţiei îşi doresc să se extindă şi spre alte oraşe, însă nu sunt vizate oraşele mari, unde există alternative pentru această aplicaţie, ci spre cele cu o populaţie medie, precum Suceava sau Constanţa. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii