O campanie de marketing isteață a redeșteptat interesul turiștilor străini pentru Castelul Bran. Vaccinare fără programare

joi, 13 mai 2021, 11:09
2 MIN
 O campanie de marketing isteață a redeșteptat interesul turiștilor străini pentru Castelul Bran. Vaccinare fără programare

Toți vizitatorii Castelului Bran se pot vaccina, fără programare, și pot intra gratuit, la expoziția de instrumente medievale de tortură, potrivit republica.ro

Informația despre campania inițiată de reprezentanții Castelului a ajuns repede în presa străină, iar reacțiile în mediul online au fost diverse, de la exprimarea dorințelor de a vizita muzeul și cuvinte de apreciere pentru zonă, până la glume cu Bill Gates și Dracula. 

„Sunt vaccinată deja, dar mi-ar plăcea să merg acolo într-o vacanță”

„Acest lucru este pe lista mea de dorințe, mi-au plăcut filmele de groază, mi-ar plăcea să vizitez Castelul lui Dracula.”

„Am fost acolo în 2002, dar cred că s-a schimbat mult de atunci”

„Ar trebui să mergi. Castelul Bran este uimitor și așa este întreaga zonă. Noi am fost într-o excursie de o zi acolo, când am fost în București, și ne-a plăcut mult.”

„Știam că Bill Gates este Dracula! Nu i-am văzut niciodată în același loc împreună”.

Sunt doar câteva dintre comentariile unor utilizatori la o postare pe contul de Facebook al BBC, care a preluat știrea. 

Castelul Bran a intrat vineri într-un maraton de vaccinare cu serul Pfizer, care se va desfășura timp de o lună, pe durata zilelor de vineri, sâmbătă și duminică. Toți cei care vor să se vaccineze la castel o pot face doar cu buletinul, fără programare. 

390 de persoane imunizate în 3 zile la Bran.  „Combinația perfectă a utilului cu plăcutul”

Ideea, gândită ca o campanie de marketing, împreună cu o echipă a unei agenții de publicitate, a apărut în urmă cu mai bine de o lună, când premierul Florin Cîțu, într-o apariție televizată, își exprima intenția de a deschide centre de vaccinare în unități private.

„La momentul respectiv era un proiect embrionar, nu cred că ne gândeam că vom ajunge să vaccinăm oamenii în parcări, erau liste de așteptare pentru vaccinare. Am luat legătura în zilele următoare cu reprezentanții DSP Brașov, iar la 2 -3 săptămâni am primit acceptul lor pentru organizarea campaniei de imunizare la Castelul Bran”, spune pentru Republica.ro Alexandru Prișcu, director de marketing al Castelului Bran.

Cei care se imunizează aici primesc și o diplomă, pe care scrie „Dovadă de curaj și responsabilitate”.

În trei zile, în centrul de vaccinare cu un singur flux, situat la 100 de metri de Castelul Bran, au fost imunizate 390 de persoane, între care și 15 cetățeni străini – din Germania, Spania, Italia, Mexic și doi americani, cu rezidență în România.

Continuarea, pe republica.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii