O veste bună! A fost externat unul dintre copiii scoși din foc, care era internat la Iași

joi, 14 aprilie 2022, 07:00
2 MIN
 O veste bună! A fost externat unul dintre copiii scoși din foc, care era internat la Iași

Unul dintre copiii care au fost scoși din incendiul din comuna vasluiană Tăcuta a fost externat ieri din spital după aproape 2 săptămâni de tratament.

Anunțul a fost făcut de medicul curant al acestuia, dr. Sidonia Susanu.

"Va informam ca dupa 13 zile de la internare unul dintre pacientii victime ale cumplitului incendiu de la Vaslui a fost externat. A fost internat cu diagnosticele de Arsura cai aeriene superioare si inferioare. Arsura prin flacara 11% suprafata corporala.

De o gravitate foarte mare au fost arsurile pulmonare, care, in oricare centru de arsi din lume pot avea un potential letal. La internare ne-am asumat tratamentul acestui copil, anuntand in acelasi timp Centrul Operational al Situatiilor de Urgenta precum si Centrul de arsi pentru copii superior la nivel national din cadrul Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucuresti, coordonat de domnul profesor Dan Enescu despre posibila necesitate de transfer in urgenta a copilului la Bucuresti. 

In tratamentul leziunilor pulmonare severe ale acestui copil s-au reunit eforturilor medicilor anestezisti din spitalul nostru, al colegilor de la chirurgie toracica si pnumologie de adulti precum si al colegilor mei chirurgi plasticieni. Impreuna cu domnul profesor Enescu am putut lua cele mai bune decizii de tratament, astfel incat astazi copilul poate parasi spitalul in conditii de siguranta absoluta

Le multumesc tuturor celor care cu devotament si profesionalism au redat sansa la viata acestui copil de numai 6 ani!", a declarat dr. Sidonia Susanu, coordonator al Unității Funcționale de Arși din cadrul Spitalului de Urgentță pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

VEDEȚI ȘI:

O poveste care îţi rupe inima. Tragedia cumplită în urma căreia o fetiţă ca un îngeraş a murit, iar frăţiorul e în stare gravă la spital – AICI

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii