Pățania unei doctorițe din Iași. Și-a cumpărat un Lexus furat, iar acum este cercetată

sâmbătă, 26 mai 2018, 01:59
3 MIN
 Pățania unei doctorițe din Iași. Și-a cumpărat un Lexus furat, iar acum este cercetată

Ieşeni, atenţie la maşinile pe care le cumpăraţi din străinătate, deoarece ar putea fi furate. În luna mai, poliţiştii de frontieră din Iaşi au găsit în traficul din Iaşi mai multe maşini de lux care figurau ca fiind căutate în ţări din Occident.

La începutul lunii mai, o doctoriţă din Iaşi care şi-a cumpărat un Lexus din Ger­mania cu 32.000 de euro, a mers cu taxiul acasă după ce a fost trasă pe dreapta de către poliţiştii de frontieră ieşeni în traficul din municipiu. Aceştia au descoperit că seria de şasiu a maşinii doctoriţei fusese ştearsă cu laserul şi înlocuită.

Zilele trecute, poliţiştii de frontieră au mai confiscat două maşini de lux, care erau căutate în Marea Britanie. Una dintre ele fusese vândută deşi aparţinea unei firme de leasing din Anglia.

„În baza unei informaţii deţi­nute, poliţiştii de frontieră au identificat în trafic un autoturism marca Vol­vo XV60, înmatriculat în România, condus de către cetăţeanul român S.A. de 42 de ani, domiciliat pe raza judeţului Bră­ila. S-a constatat că autoturismul cu pri­cina figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Marea Britanie, la începutul aprilie a acestui an. Poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că autoturismul aparţine unei firme de leasing din Marea Britanie, fiind achiziţionat în 2016 de brăileanul I.M., de 50 de ani, care a vândut maşina şi nu a mai efectuat plata către firma de lea­sing“, au precizat reprezentanţii Po­liţiei de Frontieră.

Pe data de 24 mai, po­liţiştii ieşeni au găsit în trafic un alt autoturism, de data aceasta un Mercedes Benz 220, condus de un vasluian. Autoturismul figura ca fiind căutat de către autorităţile britanice.

Chiar dacă eşti cumpărător de bună credinţă te poţi trezi cercetat de poliţie

Însă, de departe, cel mai spectaculos caz pare să fie al unei doctoriţe din mu­nicipiul Iaşi, Luminiţa Claudia Popa, de la clinica medicală Providenţa. Femeia şi-a cumpărat un Lexus, din Germania, pe care l-a achiziţionat cu suma de 35.000 de euro. După aproximativ o lună de zile, când se afla în trafic, prin Iaşi, aceasta a fost oprită de un echipaj de la poliţia de Frontieră care au găsit că maşina figura ca fiind furată din Spania. Culmea, autoturismul Lexus a fost înmatriculat cu numere de Iaşi, însă, cu stupoare, femeia a aflat de la poliţişti că seria de şasiu a maşinii fusese ştearsă şi înlocuită. Medicul este cercetat în prezent pentru infracţiunea de tăinuire.

„Pe data de 8 mai, în jurul orei 15, pe timpul unei acţiuni specifice, poliţiştii au oprit pe o arteră din municipiul Iaşi un autoturism marca Lexus. Autovehicolul era condus de către o persoană de sex feminin, domiciliată în judeţul Iaşi. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii au constatat că autoturismul figurează ca fiind căutat pentru folosirea ca probă în cadrul procedurilor penale de către autorităţile din Germania. Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit că autotu­rismul are seria de şasiu aparţinând unei alte maşini, înmatriculate în Spania, de aceeaşi culoare şi marcă şi furată la data de 2 decembrie 2017. În legătură cu cele constatate, P.C. a declarat că a cumpărat autoturismul la începutul anului de la o societate de profil din Germania, plătind suma de 35.200 euro, fără să cunoască faptul că are probleme“, au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Poliţiştii au precizat că în acest caz sunt făcute cercetări pentru infracţiunea de tăinuire, iar autovehicolul în valoare de 184.000 de lei a fost indisponibilizat. Medicul Luminiţa Popa nu a dorit să facă declaraţii cu privire la acest subiect.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii