Pedepse extreme pentru doi foşti prefecţi acuzaţi de corupţie

joi, 28 iunie 2018, 16:12
1 MIN
 Pedepse extreme pentru doi foşti prefecţi acuzaţi de corupţie

Foştii prefecţi de Buzău Paul Beganu şi Maria Buleandră au fost condamnaţi la 9 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv 5 ani şi 6 luni de închisoare, într-un dosar privind retrocedarea a 5.000 de hectare de pădure în localitatea buzoiană Gura Teghii. În acest dosar, au fost 12 inculpaţi. Decizia nu este definitivă.

Omul de afaceri Gheorghe Ceteraş a primit  zece ani şi opt luni de detenţie, iar un fost şef de la ITRSV Focşani a fost condamnat la cinci ani de închisoare Prin aceeaşi sentinţă, instanţa de judecată a dispus confiscarea de la inculpaţii din acest dosar a sumelor totale de 4.621.000 de euro şi peste 1.690.000 de lei.

În plus, judecătorii au admis acţiunea civilă formulată de statul român prin Ministerul finanţelor publice şi a dispus că şase dintre inculpaţi să plătească statului peste 21,7 milioane de euro. De asemenea, în dosar s-a constituit parte civilă şi Regia naţională a pădurilor Romsilva care, conform aceleiaşi sentinţe, trebuie să primească peste cinci milioane de lei de la unii dintre inculpaţi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii