Planurile Cameliei Gavrilă dacă ajunge ministru al Educației. Începe cu Bacalaureatul

joi, 12 septembrie 2019, 11:20
1 MIN
 Planurile Cameliei Gavrilă dacă ajunge ministru al Educației. Începe cu Bacalaureatul

Introducerea grilelor la Bacalaureat ar trebui mai întâi simulată, iar elevii de clasa a XII-a să susțină vara viitoare un examen neschimbat, susține pentru Edupedu.ro Camelia Gavrilă, șefa Departamentului Educație din PSD, care a fost propusă pentru funcția de ministru al Educației de către Viorica Dăncilă. 

Fost loial al lui Dragnea, pusă la începutul anului președinte al departamentului de educație din PSD pentru a asigura opoziția față de Andronescu, Gavrilă a fost recent debarcată de Pro România de la șefia comisiei de învățământ din Camera Deputaților.
Fost inspector școlar general la Iași, Gavrilă a vorbit pentru Edupedu.ro despre planurile sale pentru Educație, dacă Iohannis va accepta nominalizarea sa. A ținut să sublinieze și la începutul, și la sfârșitul discuției, că vorbim de “doar un an și jumătate de mandat, cât a mai rămas din guvernarea PSD”, motiv pentru care va continua cu ceea ce s-a început deja și nu va propune o reformă radicală acum, aceasta rămânând probabil să fie implementată din 2020 încolo.

Pe scurt, Camelia Gavrilă a declarat că își dorește să continue realizarea arhitecturii curriculare, a noilor planuri de învățământ pentru liceu, realizarea manualelor pentru clasa a VIII-a și introducerea masteratului didactic pentru profesori.

Textul integral, pe edupedu.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii