Poiana lui Iocan

marți, 12 mai 2020, 01:51
1 MIN
 Poiana lui Iocan

Dintre toate cred că românii au apetenţă maximă pentru teoriile conspiraţioniste. Asta pentru că nu au încredere deloc în cei care îi conduc, fiind dezamăgiţi de prea multe ori, dacă nu cumva de fiecare dată, de conducători. Nu cred că a existat nimeni de la Burebista încoace care să câştige încrederea românilor instantaneu, care să-i facă să creadă tot ce spune în orice moment.

Acum, cu izolarea, începe să îmi fie din ce în ce mai dor de întâlnirile cu oameni, şi cel mai acut resimt lipsa conversaţiilor dintre români de tot soiul din diverse adunări în care fiecare îşi dă cu părerea despre orice. Mi-e dor de „poienile lui Iocan”… Pentru că nu există român care să nu aibă o părere a lui sigură, „verificată” despre toate de pe lumea asta. Că e vorba de mecanică, medicină, justiţie, construcţii, astronautică ş.a.m.d., pe toate le ştie. Şi cel mai bine ştie mersul politicii…

În special la persoanele simple, puţin educate se poate vedea acest lucru mai limpede ca oriunde. Aproape că recunoşti fiecare cuvinţel din spusele lui Gâdea din emisiunea trecută sau din vreo altă emisiune tv. Îmi lipsesc mult figura şi ideile unuia ca Dan Diaconescu. Mai ţineţi minte siguranţa cu care debita diverse teorii conspiraţioniste pe bandă rulantă? Era fascinant.

M-am săturat de adevărurile evidente şi clare, de raţionalizările perfect argumentate şi imbatabile pe care le generăm eu sau soţia. Vreau să aud trăsnăi!

Dintre toate cred că românii au apetenţă maximă pentru teoriile conspiraţioniste. Asta pentru că nu au încredere deloc în cei care îi conduc, fiind dezamăgiţi de prea multe ori, dacă nu cumva de fiecare dată, de conducători. Nu cred că a existat nimeni de la Burebista încoace care să câştige încrederea românilor instantaneu, care să-i facă să creadă tot ce spune în orice moment. |sta e mare lucru.

După fiecare declaraţie oficială a preşedintelui actual al României apar cu exactitate elveţiană interpretări ale afirmaţiilor lui şi obligatoriu punerea lor sub semnul întrebării: ce a vrut el să spună cu adevărat, care e substratul? La fel cu primul ministru sau oricine altcineva. Până şi aşa-zişii formatori de opinie sunt răstălmăciţi. Nu reuşeşte nimeni să capete o încredere totală în rândul populaţiei, acest lucru a devenit chiar unul imposibil în ziua de azi. Orice ai spune, cu oricât de multe argumente evidente, de netăgăduit, va fi pus sub semnul îndoielii, chiar luat în râs.

Şi aici începe prima şi cea mai mare teorie conspiraţionistă, teoria dezbinării, după maxima „divide et impera”. Potrivit acesteia există un plan global, agreat de adevăraţii conducători mondiali, de a cuceri lumea prin slăbirea încrederii oamenilor în orice, fiindcă astfel ei pot fi manipulaţi foarte uşor şi îndreptaţi în orice direcţie se doreşte. De aici izvorăsc o sumedenie de alte tentacule care se pot extinde la infinit: naţiunile dispar, la fel graniţele dintre state, religii, culturi, sexe… Lumea se îndreaptă spre o unitate mai mult sau mai puţin dorită a tuturor oamenilor, spre o nivelare absolută. Curând Terra va fi casa unui singur popor…

Nu neg faptul că la un moment dat acest lucru se va întâmpla, este inevitabil, dar că totul e o conspiraţie, asta e altă poveste. Mai degrabă intră în evoluţia firească a lucrurilor care nu se opreşte niciodată şi care a făcut ca omul să ajungă de la săgeţi din silex, la raze laser. Dar, vorba filosofului: „toate generalizările sunt periculoase, inclusiv aceasta”.

Continuăm: Omul nu a ajuns niciodată pe Lună! Cum naiba să ajungi tocmai acolo, e la mintea cocoşului!?… NASA a regizat tot programul Apollo la Hollywood. Se vede clar drapelul american fluturând, acest lucru este imposibil din moment ce pe Lună nu există atmosferă.

Atentatele de la World Trade Center de pe 11 septembrie 2001 au fost puse la cale tot de americani ca motiv să invadeze Irak-ul şi să pună mâna pe petrol. La fel ca multe atacuri şi războaie care au ca substrat interese economice.

HIV este un virus creat în laborator de către Departamentul Apărării al SUA pentru a „reduce populaţia lumii”.

Preşedintele John F. Kennedy nu a fost asasinat de Harvey Oswald, ci de CIA. Prima versiune, cea oficială, este crezută doar de 19% dintre americani.

Michael Jackson, Elvis Presley, Hitler, Ceauşescu şi mulţi alţii nu sunt morţi. Fiecare trăieşte în locuri secrete, unii chiar au descoperit secretul nemuririi şi se bucură de el singuri ca nişte egoişti… De fapt morţile regizate sunt la ordinea zilei. Niciun bogătan al lumii nu poate să dea liniştit ortul popii în ziua de azi, ăştia toţi sigur au deja planeta lor unde se refugiază şi trăiesc bine mersi pe termen indefinit. 

Extratereştrii ne urmăresc tot timpul, ne supraveghează şi ne direcţionează acţiunile. Mulţi dintre conducătorii lumii sunt în contact direct şi permanent cu aceştia şi le cer sfaturi etc.

Şi, în sfârşit, am ajuns la ce ne doare în zilele astea: coronavirusul. Era imposibil să nu existe discuţii şi interpretări, unele mai interesante decât altele.

Anumite laboratoare din cadrul Institutului din Wuhan au creat virusul şi l-au scăpat în lume mai mult sau mai puţin intenţionat. De aceea este şi aşa agresiv, pentru că e artificial, are „componente” modificate genetic. Bill Gates este cel care a plătit pentru crearea lui. Se ştie că e un adept înverşunat al vaccinării, aşa că a creat acest virus pentru a forţa schimbarea mentalităţii omenirii şi a ne determina pe toţi să ne vaccinăm, să injectăm în noi tot felul de prostii care ne vor omorî pe capete sau în urma cărora vom deveni simple marionete, legume generatoare de energie ca în filmul Matrix.

În China au fost milioane de victime ale pandemiei nu doar câteva mii, însă autorităţile totalitare ascund adevărul. Nu există încă dovadă, dar e clar că aşa s-a întâmplat, e prea mare coincidenţă, sunt prea multe semne de întrebare, iar intuiţia nu joacă feste…

Pandemia asta nu este altceva decât „o răceală comună,” ale cărei efecte letale potenţiale sunt exagerate de către mass-media pentru a-l înlătura de la putere pe preşedintele Donald Trump. Unii spun chiar că virusul ăsta nu există deloc, e doar unul „virtual”.

Coronavirusul este o consecinţă directă a reţelei 5G. Nu poate fi doar o coincidenţă că au apărut amândouă odată. Unde e 5G acolo e şi Covid.

Starea de urgenţă a fost instituită în România pentru a închide unele firme, a deschide altele, pentru a distruge economia românească, a ne lăsa cotropiţi de străini care vor veni „să ne ajute” şi pentru a aduce populaţia în stare de disperare, situaţie în care poate fi uşor influenţată politic. Era mai bine dacă se lăsa totul la liber cum s-a făcut în unele ţări.

La începutul pandemiei, masca sanitară nu era obligatorie, protecţia oferită de ea era doar „un mit”, azi ea este obligatorie, iar protecţia ei este extrem de mare.

După ce criza va trece, totul se va schimba, nimic nu va mai fi la fel. Ne vor ţine închişi în case, ne vor pune căluş la gură, ne vor supune definitiv. Ce a fost până a acum e doar începutul unui complot mondial pentru sfârşitul democraţiilor!…

Şi, în sfârşit, cireaşa de pe tort: sunt din ce în ce mai mulţi care susţin că Pământul este plat… Şi că nici măcar nu se învârte!… Punct.

Briscan Zara este scriitor şi publicist

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii