Poliţistul băut care a băgat în spital o femeie şi a venit cu scrisoare de la duhovnioc în instanţă: pedeapsă cu suspendare

miercuri, 24 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Poliţistul băut care a băgat în spital o femeie şi a venit cu scrisoare de la duhovnioc în instanţă: pedeapsă cu suspendare

Magistraţii Judecătoriei au apreciat că o pedeapsă cu suspendare este suficientă pentru un fost poliţist de frontieră băut care a băgat în spital o femeie în urma unui accident petrecut în plin Iaşi. Pentru a înclina balanţa în favoarea sa, poliţistul a prezentat judecătorilor decizia de pensionare, o diplomă de excelenţă, diplomele de la cursurile absolvite, brevete, diplomele copilului, dovada plăţii unei despăgubiri de 4.000 de euro, caracterizarea de la locul de muncă actual, ca şi o caracterizare de la duhovnic. 

Sentinţa nu este încă definitivă, fiind atacată în apel atât de către procurori, cât şi de una dintre victimele accidentului. Evenimentul rutier a avut loc în urmă cu cinci ani, în Dacia, la podul pietonal care face trecerea peste Bahlui către spitalul Arcadia, când Lucian Cristian Lupu se afla la volanul unui Opel Astra, în care se mai aflau soţia şi copilul lor. Şoferul era băut, ulterior având să se constate că avea o alcoolemie de 2,1‰ în sânge.

Cititi si: Doi ani de închisoare pentru că a condus fără permis 40 de metri

Din cauza vitezei, Lupu a pierdut controlul asupra vehiculului, care a intrat pe contrasens, unde a lovit un Ford care circula regulamentar. În urma accidentului, au fost răniţi atât soţia şi copilul poliţistului, cât şi şoferul Fordului şi pasagera de pe locul din dreapta faţă. Aceasta avea să aibă nevoie de peste 120 de zile de îngrijiri medicale. Opelul a fost distrus în proporţie de 80%, şoferul trebuind descarcerat. Tânăra din Ford s-a constituit parte civilă în procesul deschis împotriva lui Lupu, cerând despăgubiri de 50.000 de euro. Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat pe Lupu la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare. Contestaţia declarată împotriva sentinţei a intrat ieri pe rolul Curţii de Apel.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii