Primăria vrea să cumpere locuri de cazare: oferă până în 230 lei pe zi de fiecare persoană

Aceste locuri sunt pentru cei carantinaţi, care vor primi şi mâncare, achiziţionată în cadrul unei alte proceduri, tot în sistem de urgenţă

vineri, 27 martie 2020, 02:50
1 MIN
 Primăria vrea să cumpere locuri de cazare: oferă până în 230 lei pe zi de fiecare persoană

Municipalitatea a lansat două proceduri de achiziţie în sistem de urgenţă. Ambele fac referire la sprijinul acordat persoanelor care se află în carantină. Una dintre ele se referă la servicii de închiriere a unor locuri de cazare. În acest caz, valoarea estimată a contractului se ridică la peste 530.000 lei. Potrivit anunţului publicat de municipalitate, perioada de închiriere este de 30 de zile. 

Ţinând cont de preţul maxim pe care Primăria îl poate plăti în cazul unei persoane (230 lei/noapte), rezultă că municipalitatea ar putea caza în perioada următoare un număr de cel puţin 70 de persoane. Printre condiţiile care trebuie îndeplinite de unităţile de cazare interesate se numără: camere cu o suprafaţă utilă de 10 mp (cu grup sanitar propriu cu duş), asigurarea condiţiilor pentru ventilaţie, acces controlat în incintă, dotări cu facilităţi adaptate persoanelor cu handicap fizic locomotor şi, nu în cele din urmă, acces la internet. Cealaltă licitaţie vizează asigurarea de servicii de catering, iar valoarea contractului a fost estimată la peste 370.000 lei.

Firma care va câştiga contractul va trebui să asigure 3 mese/zi/persoană (inclusiv costul tacâmurilor şi farfuriilor de unică folosinţă) şi 2-4 litri apă/zi/persoană. În acelaşi timp, în contract au fost incluse pijamale (2 bucăţi/persoană) şi papuci de unică folosinţă (2 perechi/persoană) pentru toată perioada de carantinare (30 de zile). În ambele cazuri, criteriul de atribuire a contractului constă exclusiv în preţul cel mai scăzut, cu respectarea condiţiile minimale din caietul de sarcini. Fondurile pentru cele două contracte sunt asigurate de la bugetul local.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii