Proiect Erasmus organizat de Liga Studenţilor ETH din Iaşi

luni, 15 mai 2023, 01:50
1 MIN

Proiectul Erasmus^ „Anti-discrimination, on the right side online for NEET”, organizat de Liga Studenţilor ETH din Iaşi, a reunit 33 de tineri şi lideri de grup din Polonia, Bulgaria, România şi Cehia pe o durată de 12 luni.

Această mobilitate internaţională pentru tineri a avut loc în Iaşi. Scopul proiectului a fost de a dezvolta competenţele participanţilor în domeniile alfabetizării media, combaterii discriminării şi discursului instigator la ură şi de a-i încuraja să devină mai activi în comunităţile lor.

Tinerii implicaţi în acest proiect au avut oportunitatea să contribuie la conceperea şi elaborarea ideilor de proiect, să dezbată pe tema acestuia, să propună activităţi şi să-şi împărtăşească ideile. Participanţii au fost selectaţi pe baza abilităţilor lor de a transfera învăţăturile în practicile lor zilnice, în comunităţile lor şi în dezvoltarea de noi idei de proiecte. Tinerii cu oportunităţi reduse au fost implicaţi direct în schimbul de tineri, având în vedere că aceştia fac parte din grupurile care se confruntă cu discriminarea şi excluderea socială.

Proiectul a avut un impact pozitiv asupra participanţilor, organizaţiilor implicate şi comunităţilor locale. A contribuit la creşterea gradului de conştientizare şi implicare în lupta împotriva discriminării, discursului instigator la ură şi a excluderii sociale.

Activitatea proiectului Erasmus^ „Anti-discrimination, on the right side online for NEET” poate fi urmărită aici: facebook.com/antidiscriminationYE. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii