Protestul personalului de la Radio Iași a continuat și astăzi, fiind a treia manifestare a nemulțumirii

vineri, 22 decembrie 2023, 16:15
1 MIN
 Protestul personalului de la Radio Iași a continuat și astăzi, fiind a treia manifestare a nemulțumirii

Protestul personalului de la Radio Iași a continuat și astăzi, fiind a treia manifestare a nemulțumirii acestora. După ce în primele două situații s-a ieșit în fața postului pentru a protesta, de data aceasta jurnaliștii și restul personalului radioului public au apelat la o metodă inedită. Aproximativ 30 dintre aceștia au publicat mesaje de protest pe paginile de Facebook, folosind hashtagul #euîmidoresc, în care au amintit că se împlinesc 34 de ani de la fondarea radioului, dar situația nu a fost niciodată într-o criză mai adâncă decât astăzi. Mai mult, o parte dintre angajați au îndreptat mesajele și împotriva conducerii actuale a Radio Iași, pe care au acuzat-o de lipsă de profesionalism și de comunicare cu angajații.

„La 34 de ani de la redeschiderea Radio Iași sărbătorim libertatea de exprimare. Atunci a fost denumită Vinerea Mare, un moment plin de emoție vibrantă, de unire, o privire optimistă spre viitor. Radioul se zbate astăzi în angoase, cu două proteste la rând. Peste 85% dintre colegi au semnat o scrisoare deschisă. Fără răspuns. Eu îmi doresc demnitate și respect”, a fost prima parte a mesajului angajaților Radioului, care au adăugat ulterior mesajele proprii.

Angajații Radio Iași au stabilit și un precedent: după ce au anunțat primele proteste spontane la Iași, mișcarea s-a extins în toată țara, fiind preluată și de sindicatul cel mai numeros, iar la București au fost organizate discuții cu conducerea Societății Române de Radiodifuziune, despre structura grilei de programe și salariile disproporționate între angajații de rând și management.

Angajații Radio Iași au transmis că iau în calcul să organizeze o acțiune într-o piață publică din Iași, ca următor pas în activitatea lor de protest.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii