România a făcut bani ducând combustibil nuclear de la Putin la Viktor Orban cu CFR Marfă

marți, 05 decembrie 2023, 18:38
1 MIN
 România a făcut bani ducând combustibil nuclear de la Putin la Viktor Orban cu CFR Marfă

România a câștigat bani după ce a transportat combustibil nuclear rusesc în Ungaria lui Viktor Orban, prin intermediul CFR Marfă. Autoritățile susțin că au semnat contractul cu o firmă din Bulgaria. Bulgaria a încasat de 8 ori mai mulți bani ca România pentru transport.

România a permis tranzitarea combustibilului nuclear rusesc pe teritoriul țării. Combustibilul nuclear a fost adus din patria lui Putin de o firmă din Bulgaria.

CFR Marfă, cu acordul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), a efectuat 7 transporturi între Bulgaria și Ungaria pentru combustibil nuclear.

Într-un răspuns laconic pentru Newsweek România, CNCAN susține că a încheiat un contract comercial banal.

UE ar vrea să impună sancțiuni Rusiei și să interzică importurile de combustibil nuclear, dar se lovește tocmai de refuzul Ungariei. Participând la alimentarea cu combustibil nuclear rusesc, România ajută indirect la continuarea „pactului nuclear” dintre Rusia și Ungaria, în detrimentul UE.

Într-un răspuns pentru Newsweek România, pe care îl publicăm mai jos, CNCAN spune că a încasat 117.000 de lei, o sumă derizorie pentru cele 7 transporturi de combustibil nuclear rus. Adică, 3.000 de euro de transport.

CNCAN confirmă că au fost 7 transporturi de combustibil nuclear care au plecat din Bulgaria, au tranzitat România și au ajuns în Ungaria și Slovacia.

Dacă această acțiune nu este ilegală, este cel puțin imorală, în contexul invaziei ruse în Ucraina.

Newsweek a scris în două rânduri despre aceste acorduri ciudate care au la bază un produs periculos, de proveniență rusă. Citeşte articolul complet pe newsweek.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii