Rusia recunoaşte retragerea de la Robotîne, dar spune că este de natură tactică

miercuri, 06 septembrie 2023, 18:25
1 MIN
 Rusia recunoaşte retragerea de la Robotîne, dar spune că este de natură tactică

Un oficial numit de Rusia a recunoscut că forţele Moscovei au abandonat satul ucrainean Robotîne, la mai mult de o săptămână după ce Kievul a anunţat recucerirea acestuia.

Evgheni Baliţki, oficialul cu rangul cel mai înalt instalat de Moscova în regiunea Zaporojie, a declarat într-un interviu televizat că armata rusă s-a retras din ceea ce el a numit motive tactice. "Armata rusă a părăsit – a părăsit din punct de vedere tactic – această aşezare, deoarece a rămâne pe o suprafaţă expusă atunci când nu există nicio modalitate de a te pune la adăpost complet nu are sens în general. Prin urmare, armata rusă s-a retras pe dealuri", a declarat acesta.

Rusia nu recunoscuse anterior pierderea Robotîne, a cărei recucerire a fost anunţată de Ucraina la 28 august. În actualizarea sa zilnică de marţi, Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale au respins două atacuri ucrainene în apropiere de Robotîne.

La mai bine de 18 luni de la invazia Rusiei, Ucraina afirmă că a câştigat teren şi a străpuns prima linie de fortificaţii a Rusiei în mai multe locuri de pe linia frontului, în ciuda declaraţiilor repetate ale Moscovei potrivit cărora contraofensiva ucraineană, care durează de trei luni, este un eşec.

Comentarii