S-a dus la femei, dar s-a ales cu o bătaie zdravănă şi cu banii luaţi. S-a întâmplat chiar în faţa bisericii

marți, 12 decembrie 2023, 22:10
2 MIN
 S-a dus la femei, dar s-a ales cu o bătaie zdravănă şi cu banii luaţi. S-a întâmplat chiar în faţa bisericii

După o băută cu prietenii, un tânăr a avut parte de un jaf în locul distracţiei intime pe care o aştepta. Fugărit prin Tătăraşi, el a fost prins de câţiva tineri hotărâţi să-l jefuiască. El s-a ales cu o pagubă de 400 de lei, iar tâlharii, cu condamnări.

 

Pe 4 ianuarie, R.B. a consumat băuturi alcoolice în compania unor prieteni. Deşi încă minor, spre dimineaţă acesta s-a gândit să petreacă ceva timp în compania unei tinere care presta servicii contra cost. A luat legătura cu aceasta şi a plecat spre domiciliul ei, în complexul Newton. În timp ce aştepta în faţa blocului să urce la fata respectivă, a fost abordat de un grup de tineri. Unul dintre ei a scos un briceag şi, ameninţându-l, i-a cerut lui R.B. să-i dea banii telefonul. Băiatul a refuzat şi a încercat să scape prin fugă. A fost însă urmărit de tâlhari şi prins în dreptul bisericii Sf. Nicolae din Ciurchi. Cei şase au început să-l lovească cu pumnii, picioarele şi briceagul. În timpul agresiunii, lui R.B. i-a căzut din buzunar portofelul, în care avea 400 de lei. A refuzat totuşi în continuare să renunţe şi la telefon. În cele din urmă, tâlharii s-au oprit şi au plecat.

Tâlharii au fost identificaţi relativ repede, cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele video de pe traseu. Tot graţie acestora a putut fi stabilit şi rolul fiecărui tâlhar în agresiune. Cei şase erau tineri cu vârsta cuprinsă între 17 şi 22 de ani, cu studii nefinalizate şi provenind din familii în care nu beneficiaseră de o supraveghere adecvată. Lipsa unor ocupaţii care să le asigure o sursă de venit licită i-a făcut să se ocupe de furturi şi tâlhării, unii fiind recidivişti. Împotriva unuia dintre ei, minor, magistraţii Judecătoriei au dispus luarea măsurii de asistare zilnică timp de şase luni. Alţi doi au fost condamnaţi la câte 2 ani şi 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Al patrulea a primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de detenţie. Ceilalţi doi au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare. Sentinţa Judecătoriei a fost contestată de tâlhari, dosarul intrând pe rolul Curţii de Apel.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii