Scandal terminat cu proces între o femeie și musafirii nepoftiți: fostul soț cu nevasta

luni, 13 decembrie 2021, 02:57
2 MIN
 Scandal terminat cu proces între o femeie și musafirii nepoftiți: fostul soț cu nevasta

O ieşeancă s-a ales cu o amendă pentru tulburarea liniştii publice după ce şi-a alungat din curte nişte oaspeţi nepoftiţi. Situaţia a ajuns în faţa judecătorilor, întrucât femeia a contestat amenda.

Oana S. a divorţat de soţul său în 2016, situaţia bunurilor comune rămânând nedecisă. Un an mai târziu, femeia a deschis o nouă acţiune, vizând partajul. În primă instanţă, casa, o magazie şi terenul aferent au fost atribuite femeii, care a fost obligată la plata unei sulte faţă de fostul soţ. În primăvara anului trecut, ieşeanca a reclamat poliţiei că fostul soţ i-ar fi intrat pe proprietate, sustrăgându-i un frigider, un televizor, maşina de tuns iarba şi diverse unelte. Ca urmare, relaţiile dintre cei doi erau tensionate.

În seara zilei de 11 septembrie 2020, fostul soţ a venit la Oana S., împreună cu noua sa soţie. Între cei trei a izbucnit o ceartă, provocată de decizia Judecătoriei de a-i atribui femeii casa şi terenul. În cele din urmă, fostul soţ a chemat poliţia, Oana S. fiind amendată pentru că i-ar fi adresat fostului soţ şi actualei soţii a acestuia injurii şi cuvinte urâte, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea vecinilor şi a trecătorilor şi să lezeze demnitatea celor doi. Oana S. a contestat amenda, prezentând şi o înregistrare de 11 minute a scandalului, făcută cu telefonul.

„Administrând această probă, instanţa de judecată poate observa faptul că jignirile şi cuvintele urâte au fost adresate de ambele părţi, în mod reciproc, ba chiar neechitabil în condiţiile în care petenta, fiind singură, s-a aflat în poziţia de a se apăra împotriva atacurilor venite din partea amândurora. Deşi conflictul a fost declanşat şi întreţinut de S.G. şi S.A.-M., agentul constatator a ales să o sancţioneze doar pe ea, ceilalţi doi neprimind nici măcar un avertisment”, au constatat judecătorii.

În plus, ei au remarcat faptul că procesul-verbal întocmit de poliţist nu conţinea descrierea clară a faptei comise de femeie, agentul constatator transcriind pur şi simplu textul legii. Pe de altă parte, scandalul nu fusese public, ci se desfăşurase în curtea casei, fără a atrage atenţia vecinilor, neputând fi deci vorba de „tulburarea liniştii publice”. Ultima observaţie a magistraţilor a fost aceea că, în fond, Oana S. se afla la ea acasă, unde fostul soţ venise neinvitat. Ca urmare, procesul-verbal de amendă a fost anulat. Inspectoratul Judeţean de Poliţie a contestat sentinţa, apelul intrând pe rolul Tribunalului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii