Scaun modern dăruit Centrului de Transfuzii de Ziua Donatorului de Sânge

vineri, 15 iunie 2018, 01:58
2 MIN
 Scaun modern dăruit Centrului de Transfuzii de Ziua Donatorului de Sânge

Ziua Naţională Donatorului de Sânge a fost marcată la Iaşi de Grupul de Firme Iaşisting printr-o donaţie inedită făcută către Centrul de Transfuzii Iaşi: un scaun special pentru persoanele cărora li se recoltează sânge. Scaunul modern va ajunge într-un cabinet unde până acum donatorii stăteau pe unul vechi, de lemn, în poziţii incomode.

„Este o acţiune prin care dorim să atragem din nou atenţia asupra problematicii donării de sânge, dar şi asupra greutăţilor cu care se confruntă Centrul de Transfuzii Iaşi. Acestea nu se pot rezolva fără implicare din partea tuturor. Sperăm ca, în viitor, cât mai mulţi reprezentanţi ai societăţii, indiferent din ce zonă provin, să se implice responsabil în rezolvarea problemelor legate de donarea de sânge. De asemenea, le transmit feli­citări tuturor donatorilor care au înţeles cât de important este acest gest care nu costă nimic, dar salvează vieţi“, a declarat Viorel Blăjuţ, preşedintele fondator al Grupului de Firme Iaşisting.

De altfel, acesta a fost ieri şi donator de sânge: „Nu am venit până la centru doar pentru a aduce scaunul. Era normal să donez şi sânge. Repet: fără implicare personală nu vom putea rezolva problemele stringente legate de donarea de sânge“, a subliniat Viorel Blăjuţ.

La evenimentul de azi dimineaţă a fost prezent şi Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi, precum şi mai mulţi membri ai organizaţiei de tineret a PSD. Acestuia i s-a întocmit fişa de donator şi urmează să revină în cursul zilei de azi pentru a dona sânge.

„Astfel de gesturi ar trebui să facă parte din normalitate. Cunoaştem problemele cu care se confruntă Centrul de Transfuzii Iaşi şi încercăm să găsim cele mai bune soluţii pentru a-i ajuta“, a declarat Maricel Popa.

Precizăm că se caută soluţii pentru a suplimenta numărul de personal al centrului, acesta fiind insuficient.

„Ne dorim forte mult să putem forma o echipă mobilă de recoltare care să poată merge în teritoriu. Aceasta ar trebui să includă minim un medic, trei cadre medii şi un şofer care să se poată deplasa în diferite zone pentru recoltări“, a precizat dr. Lavinia Scripcaru, şefa Centrului de Transfuzii Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii