Semnal de alarmă de la cititori: Blocaţi de două ore în cursa Iaşi – Basel

miercuri, 05 aprilie 2023, 15:59
3 MIN
 Semnal de alarmă de la cititori: Blocaţi de două ore în cursa Iaşi – Basel

Redăm mai jos mesajul plin de amărăciune al unui ieşean aflat la Aeroportul Iaşi, care aşteaptă decolarea cursei spre Basel:

 

Buna ziua, va scriu un mesaj-semnal de alarma, poate veti considera ca merita publicat in ziarul dvs, fiindca efectiv nu mai gasim nici o solutie. Eu personal va scriu aici, de pe contul unei persoane cu acces la internet si cu laptop si va scriu in numele tuturor pasagerilor blocati de 2 ore (doua ore!!!) in cursa Wizzair iasi-basel, care alaturi de cursa wizzair iasi-berlin nu pot decola de pe aeroportul din Iasi. Dupa ce ieri au fost deviate 3 (trei!!) avioane fiindca din nou, pentru a cata oara, oare, nu au putut ateriza pe Iasi si au fost redirectionate spre Suceava sau Bucuresti, acum nu se poate decola. Fiindca echipamentul care ar trebui sa ajute avioanele sa poata decola din Iasi pe vreme rea nu functioneaza 'temporar'.

Problema este ca el nu functioneaza niciodata, este mereu o aventura cu decolatul si aterizatul din Iasi fiindca ba este ceata, ba sunt nori, ba a plouat, ba mai nou… ninge. Orice pretext e bun sa nu mearga lucrurile cum trebuie pentru aeroport. Am citit chiar in ziarul dvs ca se lauda cu numarul mare de calatori care tranziteaza aeroportul, dar uita sa mentioneze cozile foarte lungi, cele (doar) doua porti de control de securitate, si faptul ca nu exista niciodata locuri pe scaune, nici macar pentru batrani, copii, femei insarcinate. Cand a fost saptamana cealalta problema cu cozile interminabile spre aeroport, semnalata si de dvs si de social media, de au ajuns oamenii sa alerge printre masini cu valizele pentru a nu pierde zborul, replica conducerii aeroportului a fost ''sa vina calatorii cu 2-3 ore inainte''.

Pentru ce ar face asta? Pentru a sta in picioare la cozi fiindca ei nu sunt in stare sa aiba suficiente porti de control de securitate si pentru a nu avea apoi loc pe scaune??? Calatorii cei multi cu care se lauda sunt tratati ca niste vite pe aeroportul din Iasi, imi pare rau sa o spun: coada in trafic pana la aeroport, coada la check-in, coada la securitate, coada la control pasapoarte, coada la prins un scaun, nervi si suparare. Iar apoi ce sa vezi, avioanele nici macar nu pot decola/ateriza, si daca ar fi sa fie cinstiti si sa faca publice statisticile, s-ar vedea cat de multe zboruri sunt de fapt intarziate si redirectionate din vina aeroportului din Iasi!!! Este inacceptabil ca intr-un oras atat de mare ca Iasiul, cu o populatie atat de numeroasa, aeroportul sa fie atat de sub-dimensionat, pista atat de scurta, terminalul (nou) insuficient, locurile din parcare inexistente fiindca nu sunt in stare sa elibereze nici macar parcarea, cozile uriase si avioanele blocate sau re-rutate. Nu fac decat sa se certe toti pe un os cu carne putina care este acest aeroport. Iar echipamentele lor anti-ceata sau pentru vreme rea sunt total ineficiente sau inexistente cu desavarsire, vorba lui Caragiale. Cum se poate asa ceva in 2023??? Atatea sute de oameni sufera de ani de zile pentru incompetenta celor putini aflati la conducere, pana cand?

Nu mai spunem ca iesitul din Iasi pe sosele a devenit un cosmar, acum nici calea aerului nu mai este disponibila, suntem pur si simplu blocati aici fara scapare? Ce ar fi oare sa nu mai fure tot si sa mai si faca ceva? Sa nu mai caute scuze ci sa gaseasca solutii? Sa elibereze parcarea, sa nu mai grupeze zborurile toate deodata, sa largeasca soseaua spre aeroport, sa termine mai repede noul terminal si sa il faca asa cum trebuie de data asta, nu tot o pacaleala ca T3, sa lungeasca pista, sa achizitioneze acele echipamente necesare? Fiindca daca atatea tari de pe glob, cu conditii meteo cu mult mai nefavorabile, reusesc sa functioneze normal de zeci de ani, inseamna ca se poate!

De ce nu se invata din experienta altora? Pana cand sa mai sufere sutele de pasageri (cu care tot ei se lauda apoi) pentru incapacitatea unei maini de oameni de a gestiona lucrurile cum trebuie? Acest mesaj este un semnal de alarma, si nu este nici primul nici ultimul, si poate cineva undeva o sa auda si vocea suparata a contribuabililor care le platesc lor salariile, pentru a nu face NIMIC BUN pentru Iasi. Rusine, sa le fie rusine! Nicolae Budai – iesean get-beget

Comentarii