Spitalul de Copii, afectat de fluctuaţii de curent. Internările, blocate timp de câteva ore. Se mai recuperează sau nu bazele de date?

sâmbătă, 14 ianuarie 2023, 02:50
1 MIN
 Spitalul de Copii, afectat de fluctuaţii de curent. Internările, blocate timp de câteva ore. Se mai recuperează sau nu bazele de date?

Internările şi externările de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” au fost blocate vineri dimineaţă timp de aproximativ trei ore în urma unor fluctuaţii de curent. Mai exact, au fost afectate cele patru servere pe care sunt stocate toate datele şi informaţiile unităţii medicale.

Angajaţii departamentului informatic au reuşit să repornească sistemul, urmând să verifice în perioada următoare dacă au fost recuperate toate datele şi informaţiile existente. „Sistemul a fost picat de la ora 9.00 până în jurul orei 12.00.

Urmează ca sistemul să fie evaluat sâmbătă şi duminică de personalul IT care va veni la muncă, vrem să fim siguri că nu sunt probleme şi că toate datele s-au recuperat”, a explicat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Aceasta a mai precizat că nu este prima dată când s-au înregistrat astfel de probleme şi au fost făcute şi în trecut adrese către furnizorul de energie electrică. De această dată sistemele de protecţie împotriva suprasarcinii au fost afectate de fluctuaţiile de curent şi tot sistemul a fost oprit.

„Am mai avut anul trecut probleme de acest gen, am tot făcut adrese către E-ON, vom vorbi din nou ca să vedem ce se poate face ca să protejăm măcar serverele noastre care deţin toate datele şi toate informaţiile spitalului”, a completat Alina Belu. În cele trei ore nu au putut fi făcute internări, externări şi niciun fel de investigaţii la unitatea medicală ieşeană

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii