Spitalul Neamț, obligat să plătească daune pentru uciderea unei asistente în birou

vineri, 14 mai 2021, 09:59
1 MIN
 Spitalul Neamț, obligat să plătească daune pentru uciderea unei asistente în birou

Spitalul din Piatra Neamţ trebuie să plătească daune morale uriaşe după ce asistenta șefă unităţii a fost ucisă de soţul ei în incinta spitalului.

Tribunalul Neamţ a decis ca instituția să le achite daune morale de 187.000 de euro rudelor victimei pentru că nimeni nu era de pază la intrarea în spital.

Instanța a stabilit că vina pentru producerea crimei din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț este împărțită. Trei sferturi din culpă îi revine bărbatului care a comis crima, iar un sfert unității medicale, care va trebui să achite rudelor victimei daune morale.

Criminalul a intrat nestingherit în unitatea medicală și a mers până în biroul asistentei. Dacă sistemul de pază ar fi fost organizat corespunzător, accesul inculpatului înarmat nu ar fi fost posibilă, iar astfel nu ar fi avut loc fapta violentă care a dus la decesul victimei.

Femeia ucisă avea 49 de ani, lucra ca asistent-șef în secția de chirurgie a spitalului și fusese numită director de îngrijiri medicale chiar în ziua în care a murit. Pe 10 ianuarie 2020, ea se afla în biroul de la etajul 2 atunci când soțul ei, cu care se afla în proces de divorț, a intrat înarmat în clădirea spitalului.

Traseul lui către locul crimei a fost filmat de camerele de supraveghere. Decizia nu este definitivă, iar ea a fost atacată de reprezentanții spitalului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii