Tâlharul şi-a urmărit victima pe stradă, în tramvai şi magazin până să dea lovitura

luni, 04 aprilie 2022, 02:01
2 MIN
 Tâlharul şi-a urmărit victima pe stradă, în tramvai şi magazin până să dea lovitura

Un tâlhar şi-a urmărit victima cale de câţiva kilometri pentru a o putea jefui. Deşi femeia a opus rezistenţă, diferenţa de vârstă şi de forţă fizică nu i-a dat nicio şansă. Tâharul a fost reţinut în scurt timp, graţie înregistrărilor furnizate de camerele video de pe traseu.

În dimineaţa zilei de 24 martie anul trecut, M.P. a mers la Mitropolie, pentru a asista la slujba religioasă. A trecut apoi pe la bancomatul BRD de la Casa Cărţii, de unde şi-a extras pensia, în sumă de 2.000 de lei. De acolo, a urcat din nou în tramvai pentru a se îndrepta spre casă. Nu l-a observat însă în spatele ei pe Cristian Popescu, care o văzuse scoţând bani de la bancomat. Bărbatul s-a urcat în acelaşi tramvai cu M.P., urmărind-o. Pensionara a coborât la baza pasajului Nicolina, pentru a face cumpărături la Lidl. De acolo, s-a îndreptat din nou spre tramvai, cu Popescu pe urmele ei. Din nou, acesta s-a urcat în tramvai după ea, coborând odată cu femeia la Rond Vechi. A continuat să o urmărească, aşteptând momentul favorabil pentru a ataca. M.P. s-a îndreptat spre aleea Tudor Neculai, unde locuia. La trecerea printr-un gang, Popescu a depăşit-o, aşteptând-o la ieşire. Nu a putut ataca imediat, pentru că se apropiase o altă persoană, aşa că a mers mai departe, revenind însă imediat ce trecătorul se îndepărtase. S-a năpustit asupra femeii şi a prins cu ambele mâini poşeta, trângând-o cu forţă în jos şi reuşind să o smulgă.

M.P. a încercat să îl urmărească, strigând după ajutor, fără a putea să-l ajungă. Când s-a văzut singur, Popescu a scos din portofelul aflat în poşetă suma de 2.200 de lei, aruncând apoi geanta.

Tâlharul a fost reţinut după aproape două săptămâni şi trimis în judecată. El nu se afla la prima încălcare a legii, fiind condamnat în august 2020 la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru tăinuire. Prima pedeapsă fiind însă redusă, el a fost condamnat din nou tot cu suspendare. Magistraţii Judecătoriei au stabilit o pedeapsă de 2 ani şi 80 de zile de închisoare, cu un termen de încercare de 4 ani. Soluţia magistraţilor nu a fost însă pe placul procurorilor, care au contestat-o. Procesul se va relua în faţa Curţii de Apel la sfârşitul lunii mai.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii