De Business

Punem punctul pe știi

Top 5 dispozitive utile in gradina unui gospodar

joi, 17 octombrie 2019, 14:00
2 MIN
 Top 5 dispozitive utile in gradina unui gospodar

Daca locuiesti la casa, probabil stii ca nu conteaza cat de mica este curtea sau gradina, deoarece gasesti usor utilitate pentru acest spatiu suplimentar. Indiferent ca preferi straturile cu flori, pomii fructiferi sau pur si simplu vrei sa cultivi cateva legume, sa vezi daca reusesti – ai nevoie, in primul rand de timp, sa te ocupi de toate acestea.

Pe langa asta, iti propunem o scurta lista cu unelte care se vor dovedi utile cand vrei sa-ti ingrijesti eficient gradina sau curtea.

Drujba hobby

Cand locuiesti intr-o zona rurala, nu mai incape urma de indoiala ca ai nevoie de un fierastrau cu lant, care sa te ajute sa portionezi eficient si rapid lemnele de foc pentru la iarna. Pe de alta parte, un astfel de dispozitiv te poate ajuta sa tai o creanga uscata, la nevoie, sau sa iti confectionezi singur masuta si scaunele de gradina, din busteni.

Nu trebuie sa investesti excesiv intr-un model pe care sa il utilizezi ocazional, ceea ce inseamna ca primul lucru la care vei fi atent vor fi functiile de siguranta ale drujbei, alaturi de modul de alimentare. Pentru mobilitate extinsa, optiunile alimentate cu carburant raman cele preferate inclusiv de catre utilizatorii casnici, nu doar de catre profesionisti

Atomizorul

Despre utilitatea acestor unelte de gradina gasesti un articol destul de concludent pe Clovis.ro, insa daca ar fi sa o descriem pe scurt, poti intui lesne ca, la suprafete mai mari, te va ajuta sa stropesti vita de vie sau pomii fructiferi, protejandu-i de boli si daunatori sau chiar dispersand ingrasamant pe suprafata dorita.

In comert exista atat modele manuale, cat si motorizate, in care vei investi in functie de suprafata ce trebuie acoperita, de bugetul disponibil si de necesitati.

Motosapa

Bineinteles ca, in functie de suprafata ce trebuie cultivata, poti alege si un motocultor, insa pentru a ingriji suprafete restranse sau foarte mici, o motosapa micuta si usor de manevrat va constitui o alegere mult mai inspirata.

Daca esti incepator in ale lucrarilor pe langa casa, recomandam sa fii atent la greutatea utilajului, alegand unul pe care sa il poti stapani, atunci cand frezele se invart la viteza maxima. Nu uita de functiile de siguranta, obligatorii indiferent ca ai sau nu experienta in a lucra astfel.

Masina de tuns iarba

Daca in curte ai doar gazon si cateva straturi de flori, vei prefera o astfel de masina, insa daca vorbim despre plante si buruieni greu de stapanit, poate ca o motocoasa ar fi mai inspirat aleasa, permitandu-ti sa sectionezi si tulplini ceva mai groase. Bineinteles, vei utiliza sezonier acest dispozitiv, asa ca initial conteaza sa iti raportezi suprafata de cosit la posibilitatile de a investi in asa ceva.

Curatitorul cu presiune

Desi nu este obligatoriu sa il detii, se poate dovedi a fi o unealta utila atunci cand te confrunti cu murdarie intarita pe trotuare, peretii casei sau pe aparatorile uneltelor motorizate pe care le folosesti. Jetul cu presiune mare poate curata la fel de bine biciclete, caroseria masinii sau piese de mobilier de exterior ce trebuie reconditionate.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii