Treabă ca la Iaşi

sâmbătă, 05 iunie 2021, 01:43
3 MIN
 Treabă ca la Iaşi

 

Actele adiţionale încheiate cu jucătorii Politehnicii, care prevăd tăieri de bani, ar putea deveni nule! Rămâne în picioare proiectul CL de alocare a 6,75 milioane lei către Poli dacă asociaţii clubului nu se retrag?

„Ziarul de Iaşi „v-a informat că jucătorii şi antrenorii Politehnicii Iaşi au purtat în ultima perioadă mai multe discuţii, în scopul încheierii unor acte adiţionale prin care drepturile lor financiare să fie reduse. În condiţiile în care Consiliul Director nu s-a implicat, iar preşedintele executiv Ciprian Paraschiv ocupă funcţia, de o lungă perioadă, doar cu numele, secretarul clubului a fost mandatat dinspre Palatul Roznovanu să negocieze cu fotbaliştii şi tehnicienii. Aceştia au fost dispuşi să accepte reduceri după ce li s-a spus că în caz contrar Poli va intra în faliment şi nu vor mai încasa niciun ban. Reamintim, clubul ieşean are datorii estimate la circa 1,8 milioane euro.

Conform mai multor surse din rândul jucătorilor, reducerile nu au fost uniforme, deşi iniţial s-a vorbit de tăierea la jumătate a tuturor drepturilor financiare, începând cu data de 1 martie. Unii fotbalişti au acceptat reduceri mai mari de 50%, mulţi – mai mici de jumătate, iar câţiva au primit asigurări că îşi vor încasa banii integral. În această ultimă categorie intră tinerii aflaţi sub contract, Ianoş Brînză, Teodor Axinte, Răzvan Onea, Francisc Cristea şi Alexandru Zaharia. Sub semnul întrebării sunt şi situaţiile altor patru jucători, cu care nu s-a ajuns încă la un acord, tatonările continuând. În ceea ce priveşte antrenorii, doar Nicolo Napoli (FOTO) nu a a acceptat vreo reducere, ceilalţi componenţi ai staff-ului tehnic, Marian Rada, Benone Dohot şi Cezar Honceriu, fiind de acord cu tăierile propuse.

Toate actele adiţionale care ar aduce diminuarea datoriilor Politehnicii ar putea deveni însă nule, pentru că jucătorii şi antrenorii au fost de acord cu tăierile doar dacă îşi primesc integral drepturile până pe 15 iunie. Or, la această oră, şansele ca Poli să facă rost de toţi banii necesari până marţea viitoare sunt infime. Reamintim, şedinţa extraordinară a Consiliului Local Iaşi prin care vor fi alocate fonduri consistente Politehnicii, 6,75 milioane lei, 4,75 milioane din aceştia pentru a doua parte a sezonului 2020-2021, va avea loc luni. Chiar dacă hotărârea va trece, din cauza procedurilor greoaie, e aproape imposibil ca toţi banii să poată fi plătiţi până pe 15 iunie. Asta pentru că plata celor 4,75 milioane nu se poate face într-o singură tranşă. În aceste condiţii, pentru reducerea datoriilor clubului va fi nevoie de alte acte adiţionale, dacă jucătorii şi antrenorii nu se vor răzgândi.

Mai trebuie precizat că ieri au apărut zvonuri care susţin că proiectul pentru fotbal va rămâne luni pe ordinea de zi a şedinţei CL doar dacă actualii asociaţi ai clubului vor da garanţii că se vor retrage din vârful Politehnicii. Varianta de avarie studiată este plecarea din Liga a IV-a, cu o echipă fără datorii şi cu asociaţi noi.

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii