Trei BMW-uri X5 conduse de ucraineni, oprite la Vama Sculeni. Aveau numere false

sâmbătă, 16 decembrie 2017, 02:57
2 MIN
 Trei BMW-uri X5 conduse de ucraineni, oprite la Vama Sculeni. Aveau numere false

Maşinile erau conduse de cetăţeni ucraineni.

Trei ucraineni care au intenţionat să scoată din România, prin Vama Sculeni, trei autotu­risme BMW, au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră. Autorităţile româneşti au des­coperit la verificarea documentelor că cele trei autoturisme aveau numere de înmatriculare şi documente austriece false.

Anchetaţi de către poliţiştii ieşeni, aceştia au mărturisit că au cumpărat maşinile din Ungaria, însă fără numere de înmatriculare, aşa că au decis să apeleze la o „cunoştinţă“ care le-a făcut rost de nu­mere şi documente austriece false. Cei trei au trecut autoturismele din Ungaria în România pe platforme, iar aici au pus numerele de înmatriculare false. Când au ajuns la Vama Sculeni, poliţiştii şi-au dat seama că actele maşinilor erau false. Cei trei ucraineni au recunoscut că au dat căte 700 de euro pentru falsificarea documentelor pentru fiecare maşină.

„În data de 13 decembrie, în jurul orei 2, în Punctul de Trecere al Frontierei Sculeni s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control cetăţenii ucrainieni Oleh P., de 50 de ani, Oleksandr P, de 44 de ani şi Anatolii T. De 35 de ani. Fiecare dintre aceştia conducea câte un autoturism marca BMW X5, care aveau aplicate numere de înmatriculare austriece. În urma verificărilor suplimentare efectuate, s-a constatat că autoturismele nu figurează în bazele de date austriece, iar plăcuţele de înmatriculare figurau ca aparţinănd altor autoturisme, documentele fiind false. Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că au achi­ziţionat autoturismele de la persoane necunoscute, iar pentru cele trei certificate de înmatriculare şi plăcuţe au plătit unei cunoştinţe suma de 2.100 de euro“, a precizat Denis Lazăr, din cadrul Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru infracţiunile de punere în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii